Uganda'da olacağı buydu

Güncelleme Tarihi:

Ugandada olacağı buydu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2014 09:40

UGANDA’da eşcinselliğe ağır hapis cezalarının getirilmesinden bir gün sonra ülke tabloidlerinden biri ülkenin bilinen eşcinsellerinin listesini yayınladı.

Haberin Devamı

Red Pepper 'Kırmızı Biber' isimli gazete kapağında “İfşa oldular. Uganda’nın en çok tanınan 200 eşcinseli” diye manşet attı.

Pazartesi günü, Devlet Başkanı Yoveri Museveni, eşcinsel ilişkiye müebbete kadar varan hapis cezası getirmişti.

CNN’e konuşan Museveni, “İğrenç. Bunlar nasıl insanlar? Ne yaptıklarını hiç bilmiyordum. Bana kötü şeyler yaptıklarını söylediler. İğrenç. Anormal doğduklarına dair bir kanıt olsaydı görmezden gelmeye hazırdım. Ama şimdi kanıt burada” dedi.

Uganda’da bir gazetenin eşcinselleri ilan etmesi ilk kez olmuyor. 2010 yılında ABD’deki ikonik müzik dergisiyle ilgisi olmayan ama aynı adı taşıyan Rolling Stone gazetesi, ülkenin 100 gey ve lezbiyeninin fotoğraflarını yayınlamış ve “Onları asın” diye yazmıştı.

İnsan hakları grupları şikayetçi olurken, Uganda yüksek mahkemesi tüm medya kuruluşlarına bu tür listeler yayınlama yasağı getirdi.

Haberin Devamı

2009 yılında hazırlanan tasarı, eşcinselliğe idam cezası getirilmesi öngörüyordu. Ancak baskılar nedeniyle aralık ayında geçen tasarıda azami ceza müebbet hapse çevrildi. Pazartesi günü de devlet başkanı yeni tasarıyı onayladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!