UCK, NATO jetlerine hedefleri gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

UCK, NATO jetlerine hedefleri gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kosova'ya sızan 4 Fransız gazetecinin verdiği bilgiye göre, NATO uçaklarına hedefleri UCK gösteriyor.

KOSOVA'ya yapılan NATO hava saldırılarını Kosova Kurtuluş Ordusu (UCK) militanlarının yönlendirdiği ve operasyonun, Sırp kara birliklerinin bölge içindeki hareket yeteneklerini büyük ölçüde kısıtladığı bildirildi. Konuyla ilgili haber, UCK yardımıyla bölgeye sızan dört Fransız gezeteci tarafından verildi.

Sırp güçlerin, tüm yabancı gazetecileri Kosova'dan kovması, bu yöndeki çalışmaları engelleyemedi. Nitekim, Le Monde gazetesi, RTL, Radio France ve RFI (yurtdışında yayın yapan Fransız radyoları) muhabirleri, UCK mensuplarının yardımlarıyla, Çarşamba gecesi Kosova'ya gizlice girmeyi başardılar.

Muhabirler, UCK savaşçılarının morallerinin yüksek olduğunu, ancak silah açısından oldukça yetersiz durumda bulunduklarını bildirdiler. 50 kadar UCK militanının elinde, birkaç Kalaşnikov tüfekle, 2 jip bulunduğu belirtiliyor.

UCK, uydu telefonu aracılığıyla, hava saldırısı yapan NATO savaş uçaklarına, imha edilebilmesi için hedeflerin durumunu bildirerek yardımcı oluyor. Bu hedefler arasında, köprüler, yollar ve tanklar bulunuyor. UCK komutanları, hava harekátı nedeniyle, Sırp güçlerin Kosova'da yerlerinde çakılı kaldıklarını ve bir noktadan diğerine gidebilmek için büyük zorluklarla karşılaştıklarını anlattı.

Fransız gazeteciler, UCK'nın, NATO'nun Kosova'ya girerek kara harekátına girişmesini arzu etmediklerini, buna karşılık kendilerine, Sırp güçlerle savaşmak amacıyla silah yardımı yapılmasını beklediklerini söylediler.

UCK'nın bir komutanı, şu anda Kosova'nın % 40'ını kontrol ettiklerini iddia etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!