Uçaktan tehlike sinyali alındı

Güncelleme Tarihi:

Uçaktan tehlike sinyali alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Küba’dan kalktıktan sonra kaçırılan ve Florida Boğazı’nda düştüğü belirtilen uçaktan tehlike sinyali alındığı bildirildi.
Haberin Devamı

Beyaz Saray Sözcüsü Joe Lockhart, bir Amerikan askeri AWACS uçağının, Küba’dan kaçırılırken düşen küçük deniz uçağından tehlike sinyali aldığını söyledi.

Sözcü, sinyalin geldiği yerin saptanmaya çalışıldığını açıkladı.

Bu arada, ABD Sahil Koruma yetkililerinden Robert Suddarth, uçağın düştüğü ya da suya iniş yaptığı konusunda bilgileri olmadığını, uçaktaki kişilerin akıbetinin de bilinmediğini söyledi.

Uçakla telsiz bağlantısının TSİ 18.00’den hemen önce kesildiği, ancak bunun, uçağın düştüğü anlamına gelmediği belirtildi.

Sovyet yapımı Antonov An-2 tipi uçağın, Florida Keys açıklarındaki Marquesas Adalarının 96 kilometre güneybatısındaki uluslararası sularda kaybolduğu belirtildi.

Olayla ilgili kurtarma çalışmalarının başlatıldığı, bölgeye 2 uçak, 1 helikopter gönderildiği kaydedildi.

Öte yandan, Amerikan sahil güvenlik yetkilisi Carolyn Cihelka, uçakta 18 kişi olduğunu açıkladı. Uçakta bulunan kişilerin sayısı, daha önce 14, sonra da 16 olarak verilmişti.

Küba Sivil Havacılık Kurumu’ndan bir yetkili de, uçağın kaçırıldığı sırada, Küba’nın Pinar del Rio bölgesinde tarım işinde görev yaptığını söyledi.

An-2’nin suya iniş yapabilme özelliğine sahip olduğu, uçak yere çakıldıysa da suyun soğuk olmaması nedeniyle, yolcuların kurtulma şanslarının bulunduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!