Uçaktaki saldırgan bağlanarak etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Uçaktaki saldırgan bağlanarak etkisiz hale getirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 12:03

Emirates Havayolları’nın Dubai-Londra seferini gerçekleştiren EK005 sefer sayılı uçağında mürettebata saldıran bir yolcunun, kol ve bacakları bağlanarak etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Haberin Devamı

Görevli kabin memuruna 'kafa attığı' belirtilen yolcunun, uçakta bulunan bir polis tarafından etkisiz hale getirilip bağlandığı ve 'birini ısırmasını' engellemek için yüzüne de bir maske takıldığı belirtildi.

TUTUKLANDI

Yetkililer; kimliği basına açıklanmayan ancak 30 yaşında bir Hollanda vatandaşı olduğu belirtilen yolcunun, uçağın Londra Heathrow Havalimanı’na inmesinin ardından İngiliz polisi tarafından tutuklandığını söyledi.

Uçaktaki saldırgan bağlanarak etkisiz hale getirildi

Scotland Yard konu ile ilgili yaptığı açıklamada; yaşananları bir terör faaliyeti olarak değerlendirmediklerini söyledi.

Emirates Havayolları'ndan yapılan açıklamada ise, “Rahatsızlık veren bir yolcu kabin görevlileri tarafından kontrol altına alındı ve Londra’da yetkililere teslim edildi. Yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliği bizim için çok önemli ve bu konuda asla taviz veremeyiz. Şu anda konuyla ilgili  polis soruşturması devam ettiği için Emirates daha fazla açıklama yapmayacak” denildi.

BAKMADAN GEÇME!