Uçak nereye düştü

Güncelleme Tarihi:

Uçak nereye düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2005 09:58

Nijerya’da içinde 117 kişiyle düşen yolcu uçağının akıbeti devlet ve medyanın farklı açıklamalarıyla bilmeceye dönüştü. Uçağın Oyo eyaletinde düştüğünü bildiren yetkililer kazazedelerin yarısından fazlasının kurtulduğunu açıkladı. AIT televizyonu ise enkazı Ogan eyaletinde bulduğunu iddia etti. Sonunda hükümet, kaza yeri ve ölü sayısı konusunda yanıldığını itiraf etti.

NİJERYA’nın Lagos kentinden havalanan Boeing 737-200 tipi yolcu uçağı dün düşerken, uçağın akıbeti saatlerce muamma olarak kaldı. Bellview havayollarına ait iç hat seferi yapan uçak önceki gün TSİ 23.45’de, başkent Abuja’ya havalanmasından 5 dakika sonra pilot uçakta teknik bir arıza olduğunu bildirdi. Ardından da 111 yolcu, altı mürettebat taşıyan uçak radardan kayboldu. Nijerya makamları saatler sonra uçağın düştüğüne kanaat getirerek arama-kurtarma çalışmaları başlattı. Yetkililer uçağın Lagos’a komşu olan Oyo eyaletindeki Kishi yekınlarına düştüğünü, bölgeye giden arama kurtarma ekiplerinin uçağın enkazına ulaştığı açıklandı. Oyo yetkilileri, yolcuların yarısından fazlasının hayatta olduğunu ve bölgeye acil yardım ekiplerinin gönderildiğini açıkladı.

Nijerya televizyon kanalı AIT ise uçağın enkazını ilk kendi ekiplerinin bulduğunu, kazanın Oyo’da değil, Lagos’a 400 kilometre uzaklıkta bulunan Ogun eyaletindeki Lissa köyü yakınlarında meydana geldiğini bildirdi. Kızılhaç örgütü başkanı Abiodun Orebiyi ise, TV’nin iddiasını doğrulayarak, uçağın Lissa köyü yakınlarına düştüğünü ve kurtulan olmadığını açıkladı. Ardından hükümet de, kaza yeri konusunda 300 km’lik bir yanılgı içinde olduğunu ve kazadan kurtulan olmadığını kabul etti. Devlet radyosu uçakta çok sayıda üst düzey devlet yetkilisi bulunduğunu bildirdi, ancak isimleri hakkında bir açıklama yapmadı.

FIRST LADY DE İSPANYA’DA ÖLDÜ

Kazanın ardından halka dua etme çağrısı yapan Nijerya Devlet Başkanı Obasanjo’ya bir acı haber de İspanya’dan geldi. Obasanjo’nun, İspanya’nın yazlık Marbella kentinde bir hastanede tedavi gören eşi Stella’nın, bir ameliyat esnasında hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Bugün otopsi yapılacak olan 59 yaşındaki Stella Obasanjo’nun ölümü hakkında ayrıntılı bilgi verilmezken, Kenya Devlet Başkanı Mwai Kibaki, Nijeryalı mevkidaşına taziye mesajı gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!