Üç ilde eş zamanlı uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Üç ilde eş zamanlı uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 16:15

POLİSİN uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik, Adıyaman, Şanlıurfa ve Bolu’da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 23 kilo 293 gram esrar, 1 Kalaşnikof otomatik tüfek, 1’i kuru sıkı 3 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce merkez ve köylerde yüklü miktarda hintkeneviri ekildiği ve elde edilen esrarın ticaretinin yapıldığı istihbaratı üzerine, İl Jandarma Komutanlığı ile gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Adıyaman merkezde A.K., H.T., M.A.T., İ.T ve M.T’nin toplam 5 kilo 425 gram esrar, 1 Kalaşnikof marka tüfek, tüfeğe ait şarjör, 38 mermi, 1 kuru sıkı tabanca ve 8 mermiyle yakalandığını söyledi.

Sağlam, Bolu Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmada ise, M.E.S., A.S., İ.D. ve T.D.'nin, 17 kilo 868 gram esrar, bir tabanca, 2 şarjör ve 64 mermi ile yakalanarak soruşturma kapsamında Adıyaman’a getirildiğini belirtti. Aynı operasyon kapsamında merkez Paşamezrası Köyü'nde A.V.’nin 1 ruhsatsız tabanca ile yakalandığını belirten Emniyet Müdürü Sağlam, ele geçirilen uyuşturucu maddenin temininde aracılık ettiği tespit edilen M.T. ve A.A.’nın da Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Birecik İlçesi'nde yakalandığını açıkladı.

Adliyeye sevkedilen 12 kişi, ‘Teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!