Twitter Musk’ın oyuncağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Twitter Musk’ın oyuncağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 07:00

Twitter’ın ‘mavi kuş’ logosu yerini kripto para Dogecoin’in logosundaki köpeğe bıraktı. Twitter’da pek çok değişikliğe giden Elon Musk’ın son hareketi kullanıcıları kızdırırken, yüzde 30 değer kazanan Dogecoin yatırımcılarını sevindirdi.

Haberin Devamı

Twıtter’ı geçen yıl 44 milyar dolar karşılığında satın alan ABD’li işinsanı Elon Musk, sosyal medya platformunda bir kez daha değişikliğe gitti. Kuruluşundan bu yana sembolü haline gelen mavi kuş logosu, Twitter’ın web versiyonunda yerini Dogecoin’in köpek logosuna bıraktı. Değişikliğin ardından Degocoin, yüzde 30 değer kazandı. Musk hakkında daha önce Dogecoin’i desteklediği ve manipülasyon yaptığı iddiasıyla dava açılmış, Musk ise suçlamaları reddetmişti.

‘MAVİ TİK’ ÜCRETLİ OLDU

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, Musk’ın mülkiyeti altına geçmesinin ardından sürekli bir değişim halinde. Platformda ilk olarak giriş sayfası değiştirildi. Abone olmayan kullanıcıların platformdaki popüler içerikleri görebilmeleri sağlandı. Ardından ücret karşılığında ‘mavi tik’ uygulaması başlatıldı. Daha sonra ücretli aboneler için tweet atarken kullanılan karakter sayısı 280’den 4 bine çıkarıldı.

Haberin Devamı

BİNLERCE KİŞİYİ İŞTEN ATTI

Şirketin binlerce çalışanının görevine son veren Musk, son olarak  ABD’nin köklü gazetesi New York Times ile ters düştü. Gazete yayınladığı bir haberde, kurumsal hesaplarının doğrulanması için Twitter’a ödeme yapmayacağını açıkladıktan sonra Musk attığı tweet’te,  New York Times’ın mavi tik işaretinin kaldırılacağını belirterek gazete hakkında olumsuz yorumlarda bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!