Tutsaklara Kuran

Güncelleme Tarihi:

Tutsaklara Kuran
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2002 02:14

Afganistan'da yakalanan ve önceki gece Küba'daki Guantanamo Üssü'ne getirilen 20 Taliban ve El Kaide tutsağına birer Kuran-ı Kerim verileceği bildirildi.

Aralarında bir İngiliz vatandaşının da olduğu bildirilen tutsakların durumu hakkında basına açıklama yapan Amerikalı askeri yetkili Terry Carricho, tuksakların savaş esiri muamelesi görmediklerini ve kendi aralarında konuşabildiklerini kaydetti ve bu tutsakların her birine birer Kuran dağıtılacağını söyledi. Güvenlik önlemleri çok sıkı olduğundan tutsakların kaçma olanaklarının bulunmadığını kaydeden yetkili, Afgan tutsakların kampta ne kadar kalacaklarının belli olmadığını ifade etti.

AFGAN BAKAN: SİYASETİMİZ, ABD KARARLARINI KABUL ETMEK

Bu arada, Afganistan'ın geçici hükümetinde Bayındırlık Bakanı olan Abdülhaluk Fazıl, tutsakların Guantanamo'daki üsse götürüldüklerini doğruladı ve ‘‘Amerikalılar, Taliban ve El Kaide militanlarını götürerek iyi bir karar verdiler’’ dedi. ABD'nin yaptıklarına destek verdiklerini ve bu tutsakların Amerikalı uzmanlar tarafından daha iyi sorgulanacağına dikkat çeken Fazıl, ‘‘Bu olayda hükümetimin izlediği siyaset, ABD'nin kararlarını kabul etmektir’’ açıklamasında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!