Tusk: Türkiye'deki terör saldırılarını kınıyorum

Güncelleme Tarihi:

Tusk: Türkiyedeki terör saldırılarını kınıyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 17:29

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Türkiye'deki terör saldırılarını kınadığımı bir kez daha dile getirdim. Dün Cumhurbaşkanı'na yaptığım gibi bugün de Başbakan'a, Avrupa'nın, DAEŞ'ten PKK'ya tüm terör örgütleriyle mücadelede kararlılığının devam edeceğine garanti verdim" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Suriye'deki iç savaşın yarattığı sorunlar, bölgede istikrarın sağlanması ve sığınmacı akını gibi konuları Başbakan Davutoğlu ile tek tek ele aldıklarını belirten Tusk, "Bu özel zamanda Ankara'ya konferans vermeye veya konferans dinlemeye gelmedim. Mevcut durumu beraber değerlendirmek, işbirliğimizi güçlendirmek ve ileriye dönük olarak derinleştirmek için geldim" diye konuştu.

AB ve Türkiye'nin halihazırda birlikte hareket ettiğini söyleyen Tusk, işbirliğinin artırılması ve her alana yaygınlaştırılması konusunda iki tarafın da kararlı olduğunu vurguladı.

Görüşmede PKK terörü konusunu da ele aldıklarını ifade eden Tusk, "Hala mümkün olduğunu umduğum barış sürecinin tekrar rayına oturması için gerekli tüm çabaların gösterilmesi gerektiğini vurguladık" dedi.

Haberin Devamı

Tusk konuşmasını şöyle bitirdi:

"Güçlü bir AB-Türkiye ortaklığı inşa ediyoruz. Göç sorununun üzerine gitmek dışında dış politika, ekonomik -ticari ilişkiler, terörle mücadele gibi konularda daha fazla işbirliği imkanlarının olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu ziyaretten, mevcut sığınmacı kriziyle başa çıkmak ve doğru politikalar üretmek konusunda bana ve diğer Avrupa liderlerine yol gösterecek çok önemli notlarla dönüyorum. Çaresizlikten nemalanan insan tacirleri ve kaçakçılardan sınırlarımızı korumak ve sığınmacı akınını kontrol almakta dayanışma ve birlik, temel ilkemiz olacaktır. AB, Türkiye gibi yakın ortaklarıyla daha önce de yaptığı gibi bu krizin üstesinden gelecektir. Sayın Başbakan'la New York'ta gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bu konuları tekrar ele almayı dört gözle bekliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!