Türkler oraya akın ediyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler oraya akın ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 19:52

Türkler Barcelona'ya akın ediyor. Politik atmosfer yüzünden yatırımlarını ülke dışına kaydıran Türkiye vatandaşları, Türkiye'yi Barcelona'da en çok mülk edinen üçüncü ülke yaptılar. Kentte satılan evlerin ortalama metrekare fiyatı 14 bin 500 TL oldu.

Haberin Devamı

Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Türklerin 2017'nin ocak, şubat ve mart aylarında Barcelona'dan en çok ev alan üçüncü millet olduğunu yazdı. Ülker'in yazdığı Lucas Fox'un, 'Barcelona Emlak Raporu 2017'nin detaylarında ilginç ifadeler yer alıyor.

'DÜŞÜK FİYATLARDAN FAYDALANIYORLAR'

Sözcu gazetesinin incelediği rapora göre raporun giriş kısmını kaleme alan Lucas Fox'un Uluslararası Satış Bölümü'nün başı Karen Storms, "Türkler İspanya'yı Türkiye'deki politik atmosfer yüzünden güvenli bir nokta olarak değerlendiriyorlar. Brexit yüzünden yatırımlarını İngiltere'den kaydıranlar da var. Yatırımcılar şu an İspanya'daki düşük fiyatlardan faydalanıyorlar" ifadesini kullandı.

İspanya İstatistik Enstitüsü'nün (INE) haberine göre, 2017'nin ilk çeyreğinde Barcelona'da 8.880 ev satıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre ev satışları yüzde 23.3 yükseldi.

Haberin Devamı

'GELİR ORANI YÜZDE 61 YÜKSELDİ'

Satıştan elde edilen gelir oranı ise 2016'nın ilk çeyreğine göre yüzde 61 yükseldi. Metrekare başına satış ortalaması 4.123 euro (14 bin 500 TL) oldu. Barcelona'nın Eixample ve Zona Alta gibi lüks lokasyonlarında metrekare başına fiyat 5.000 euroya kadar çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu yılın ilk çeyreğinde Barcelona'dan 1000 ev satın alarak burada en çok mülk edinen üçüncü millet oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!