Türkiye'yi itip, Ortaçağ'a dönmesine izin vermemeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi itip, Ortaçağa dönmesine izin vermemeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyayı ayağa kaldıran Haider'den Hürriyet'e özel

Avusturya'da iktidar ortağı olan ve tüm dünyanın tepkisini çeken aşırı sağın lideri Jörg Haider, Türkler'in Avusturya toplumuna uyum göstermeye hazır olmadığını söyledi. Partisinde Türkler olan, Türk arkadaşı olan, döneri tanımayan Haider Türk tatlılarını sevdiğini itiraf etti.

TÜM dünya basınını peşinden koşturan Avusturya'nın Kaernten Eyaleti Başbakanı ve Özgürlükçü Parti (FPÖ) Başkanı aşırı sağcı Jörg Haider eyalet başbakanlık binasında gazetemize özel bir demeç verdi. İşte Haider'den çarpıcı açıklamalar:

TÜRKLER ENTEGRE OLMUYOR

S: Avusturya'daki Türk toplumu hakkındaki düşünceleriniz nedir?

C: Türkler topluma entegre olmuyorlar. Uzun süredir burada yaşayan Türkler veya burada doğan Türk gençleri, hem ‘Biz kendimizi ülkemizde yabancı hissediyoruz’ derken, hem de ‘Biz Avusturyalı olmak istemiyoruz, biz Türk kalmak istiyoruz’ diyor. Bir şenlikte Türk gençlerine rastladım. Peşime düştüler, onları çağırıp derdiniz nedir diye sordum. ‘Biz burada kendimizi dışlanmış hissediyoruz. Ülkemizde olduğu gibi burda da yabancı muamelesi görüyoruz’ dediler. ‘Kaç yıldır burda yaşıyorsunuz’ diye sordum. ‘Biz burada doğduk, ailemiz 25 yıl önce buraya geldi’ cevabını verdiler. Ben de bunun üzerine ‘O zaman bir sorun yok, sizler Avusturya vatandaşı olabilirsiniz ve sorun kalmaz’ dedim. Onlarsa ‘Biz Türk kalmak istiyoruz’ dediler. Ben de ‘O zaman bu sizin sorununuz, kendiniz karar vermek zorundasınız’ dedim
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!