Türkiye’ye sokulmadı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye sokulmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 20:02

TÜRKİYE, Alman Birinci Kanalı ARD’nin muhabiri Volker Schwenck’den sonra Yunan fotomuhabirinin ülkeye girmesine izin vermedi.

Haberin Devamı

Bild gazetesi, Reuters haber ajansı, Time, El Cezire, Newsweek ve CNN gibi haber kuruluşlarına çalışan 38 yaşındaki Yunan fotomuhabiri Giorgos Moutafis önceki akşam Atina’dan İstanbul’a geldi. Buradan da Libya’ya geçmeyi planlayan fotoğrafçı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Bir gece havalimanında tutulan fotoğrafçı, dün sabah Atina’ya geri gönderildi.

LİSTEDE ADIM VARMIŞ

Türkiye’ye girişine izin verilmeyen Moutafis, Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Pasaport kontrolü sırasında polis adımın bir listede bulunduğunu ve Türkiye’ye giriş yapamayacağımı söyledi. Ardından ertesi günün sabahına kadar pasaportuma el kondu. Ertesi gün sabah erkenden pasaportumu geri aldım. Geceyi havalimanında bir odada geçirdim. Neden listeye adımın alındığı ile ilgili kimse bana bilgi vermedi.” Moutafis geçen yıl mültecilerle ilgili çektiği fotoğraflar ve kaydettiği görüntülerle ismini duyurmuştu. Gazeteci ayrıca, “Altı ay öncesine kadar problemsiz İstanbul’a gittim. Son altı ayda ne olduğunu kendim de bilmiyorum. Gümrükteki polisler bana büyükelçilikle konuşmamamı söyledi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!