Türkiye terör endeksinde 17'nci sırada

Güncelleme Tarihi:

Türkiye terör endeksinde 17nci sırada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 15:47

Ekonomi ve Barış Enstitüsü’nün (IEP) yayınladığı ve bir ülkenin terörden etkilenme seviyesini belirleyen ‘Yıllık Terörizm Endeksi’nde Irak 162 ülke arasında birinci sırada yer alırken Türkiye de 17'nci sırada kendine yer buldu.

Haberin Devamı

Listede Afganistan ikinci, Pakistan’ın üçüncü Nijerya dördüncü, Suriye ise beşinci oldu.

Terör riskinin en yüksek olduğu ülkeler arasında, İngiltere 27’nci sırada, İsrail 32'nci ve Almanya ise 83’üncü sırada yer aldı.

IEP konu ile ilgili yayınladığı raporda 2013 yılında dünya genelinde yaşanan terör saldırılarının yüzde 44 oranında artarak 9 bin 184’e ulaştığını da açıkladı.

Bu terör saldırılarının toplamda 17 bin 958 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirten enstitü, ölümlerin yüzde 80’den fazlasının Irak, Afganistan, Pakistan, Nijerya ve Suriye’de yaşandığını belirtti.

Terör faaliyetlerinin büyük bir kısmının El Kaide, Taliban, IŞİD ve Boko Haram tarafından gerçekleştirildiği ve bu örgütlerin geçen yıl yaşanan terör ölümlerinin yüzde 66’sından sorumlu olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE 34 TERÖR EYLEMİ
Raporda son bir yıl içinde Türkiye’de 34 terör eylemi gerçekleştirildiği ve bu eylemlerde 57 kişinin öldüğü ve 162 kişinin yaralandığı belirtildi.

Türkiye terör endeksinde 17nci sırada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!