Türkiye’nin huzuru yok

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin huzuru yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 22:45

Küresel Barış Endeksi’ne göre dünyanın en huzurlu ülkesi İzlanda. Türkiye’nin 135’inci sırada yer aldığı listede en huzursuz ülke savaşla boğuşan Suriye.

Haberin Devamı

Merkezi Avustralya’da bulunan Ekonomi ve Barış Enstitüsü, her yıl oluğu gibi yine Küresel Barış Endeksi’ni açıkladı. Barış, huzur, ticaret, kültür, ekonomi ve politika gibi faktörler gözönünde bulundurularak hazırlanan endekste, İzlanda dünyanın en huzurlu ülkesi oldu.

AVRUPA’DA SONDAYIZ

Raporda, Türkiye Avrupa ülkeleri arasında 36’ıncı ve son sırada yer alırken dünyada 162 ülke arasında ancak 135’inci oldu. Süper güç ABD ise pek huzurlu bir ülke değil. ABD, 94’üncü sırada yer aldı. Ülkelerin bulundukları bölgelerdeki savaş durumları ve savaşlara katılımlarının da hazırlanmasında önemli rol oynadığı endekste, mizah dergisi ‘Charlie Hebdo’ya düzenlenen kanlı baskın ve sonrasında yaşanan saldırıların Fransa’daki huzuru azalttığı görüldü.

SURİYE SONUNCU

Haberin Devamı

Yunanistan’ın huzuru ise, ekonomik sıkıntılara rağmen 22 basamak yükselerek 61’inci sıraya çıktı. Listenin son sırasında ise Suriye bulunuyor. Libya ve Ukrayna bir önceki yıla oranla huzuru en çok düşen ülkeler olurken, araştırmada dünyanın gayrisafi milli hasılasının yüzde 13’ünün savaşlara harcandığı da belirtiliyor. Araştırma kapsamında incelenen 162 ülkenin 81’inde huzur artarken, 78’inde ise azaldığı görülüyor. En huzurlu 20 ülkenin 15’i Avrupa’da bulunuyor.

HUZUR İZLANDA’DA

Dünyanın en huzurlu 10 ülkesi şu şekilde sıralandı:

1. İzlanda
2. Danimarka
3. Avusturya
4. Yeni Zelanda
5. İsviçre
6. Finlandiya
7. Kanada
8. Japonya
9. Avustralya
10. Çek Cumhuriyeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!