‘Türkiye, İslamcı grupların eylem platformu’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye, İslamcı grupların eylem platformu’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 21:02

ALMANYA’da devlet televizyon kanalı ARD’nin haber sitesi ‘tagesschau’, Alman hükümetinin Türkiye’yi “İslamcı grupların merkezi eylem platformu” olarak değerlendirdiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Habere kaynak olarak, anamuhalefet Sol Parti’nin konuyla ilgili soru önergesine federal hükümetin verdiği, üzerinde gizli yazan cevabı gösterildi ve belgenin ARD’nin elinde olduğu belirtildi. İddiaya göre, Alman hükümeti adına içişleri bakanlığının verdiği yanıtta, Türk hükümetinin yıllardır bilinçli olarak Ortadoğu’daki İslamcı ve terörist örgütleri desteklediği belirtildi. Belgede “Hükümet partisi AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mısır’daki Müslüman Kardeşler, Hamas ve Suriye’deki silahlı İslamcı muhalifler için yaptıkları sayısız dayanışma açıklamaları ve destek eylemleri, Müslüman Kardeşler’le olan ideolojik yakınlığı vurguluyor” deniliyor.

‘HAMAS TERÖR LİSTESİNDE’

ARD’nin haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adının ilk kez resmi olarak, doğrudan terörle bağlantılı bir örgütle anıldığı iddia edildi. Bu bağlamda Hamas’ın 2003’ten beri AB’nin terör listesinde yer aldığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı’nın Alman dış istihbaratı BND’nin değerlendirmelerine dayanarak hazırladığı yanıtta Federal Dışişleri Bakanlığı’nın görüşünün alınmamış olduğu kaydedildi. Ancak formalite olarak, İçişleri Bakanlığı’nın Meclis’e cevabının hükümetin resmi tavrı olarak geçtiği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!