Türkiye internet politikasını gözden geçirsin

Güncelleme Tarihi:

Türkiye internet politikasını gözden geçirsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 01:05

TÜRKİYE’nin AB sürecine en çok destek veren ülkelerden olan İsveç’in Dışişleri Bakanı Carl Bildt, 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Türkiye için en iyi yolun Avrupa Birliği olduğunu belirtirken, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya kanallarını kapatan Türk hükümetine internet politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Stockholm’de düzenlenen İnternet Forumu sırasında Hürriyet Daily News’un sorularını yanıtlayan Bildt, “Twitter’in kapatılması gibi geriye dönük adımların atılmasından büyük üzüntü duyduk. Twitter yasağı işe yaramadı; çok da iyi oldu. Ama bu eğilimler bizi hükümeti eleştirme zorunda bırakıyor” ifadelerini kullandı.

İfade özgürlüğü önemli

Eylül ayında İnternet Yönetişim Forumu’nun İstanbul’da yapılacağını ve bunun da çok önemli olduğunu kaydeden Bildt, “Çünkü bu forum Türk yetkilileri de bu sorunlar üzerinde daha fazla düşünmeye zorlayacaktır. Türkiye’nin internet konusunda çözümlemesi gereken yasal sorunları da var. Bunları hem demokratik hem de Avrupa değerleri doğrultusunda çözülmesi Türkiye’nin yararına olacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!