Türkiye’den mi kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den mi kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 15:46

Irak güvenlik yetkilisinin bir el Arabiya kanalına verdiği demeçte, Irak’ın ABD’ye 11 Aralık’ta Stockholm’de gerçekleşen canlı bomba olayını gerçekleştiren kişinin, Irak’ta eğitildiğini ve Irak’a da Türkiye’den geçtiğini bildirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Irak Terörle Mücadele Birimi’nden Tüm General Dhani Kanani, Stockholm’de kendini patlatan kişinin, Irak’ın Musul kentinde üç ay boyunca patlayıcılara yönelik eğitim aldığını söyledi.                   

        

El Arabiya’nın internet sitesinde, bu canlı bombanın Irak’a Türkiye’den girdiği belirtildi. 

 

Irak’ta yakalanan El Kaide militanlarının itirafları sonucunda, Mısırlı bir vatandaşın aynı zamanlarda Irak’a girdiği ve başka bir vaka için benzer eğitimlerden geçtiği de ortaya çıktı.

 

Kanani, “Irak’ın İsveç’teki bombalamalardan haberi vardı ve olaylar yaşanmadan önce, ABD’lileri konu hakkında uyardı” dedi.

 

Haberin Devamı

Ele geçirilen El Kaide üyelerinin, ABD ve Batı Avrupa’da yeni saldırılar yapmayı planladığını ve İsveç’in de 2010’un sonundaki hedeflerden biri olduğunu itiraf etti.

 

Reuters’a konuşan Irak Terörle Mücadele Birimi’nden bir yetkili, Aralık ayında, El Kaide’nin ABD, İngiltere, Avrupa’ya Noel’e yakın bir zamanda saldırı gerçekleştirmeyi planladığını ve Irak’ın bahsi geçen ülkeleri uyardığını söyledi.

 

Ortadoğu kökenli bir İsveçli olan Taymour Abdulwahab’ın, belinde tuttuğu bombanın zamanından önce patlaması yüzünden hayatını kaybettiğine inanılıyor.

 

Polis, eylemcinin Noel alışveriş sezonunda, tren istasyonları ya da mağazaları bombalamayı planladığını söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!