Türkevi önünde Kuran’a saldırı

Güncelleme Tarihi:

Türkevi önünde Kuran’a saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2023 07:00

İsveç ve Danimarka’da bir virüs gibi yayılan Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar ABD’ye de sıçradı. Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu ve Türkevi binasının önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi, önceki gün sabah saatlerinde Kur’an-ı Kerim’in İngilizce baskısını yere atarak tekmeyle saldırdı.

Haberin Devamı

Türkevi’nde çalışan güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği şahıs, bölgeden uzaklaştırılırken olayın hem New York Polis Departmanı hem de Diplomatik Güvenlik Birimi yetkililerine bildirildiği duyuruldu. Sosyal medyada olay anının görüntülerini gösteren kayıtta bir kişinin elindeki Kuran’ı yere attığı görülüyor.

ABD OLAYI KINADI

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ABD’nin ifade özgürlüğünü demokrasinin unsuru olarak gördüğü belirtilirken kutsal metinlere her türlü saygısızlığın “iğrenç bir eylem” olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca ABD Başkanı Joe Biden’ın Ramazan Bayramı resepsiyonundaki İslamofobi karşıtı sözlerine atıf yapıldı. Biden, İslam karşıtlığı da dahil nefretin her türüne karşı koymaya kararlı olduklarını söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!