Türk-Yunan parlamentoları arasında dostluk komisyonu

Güncelleme Tarihi:

Türk-Yunan parlamentoları arasında dostluk komisyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 13:35

Yunanistan Yeni Demokrasi Partisinin (YDP) Drama milletvekili Stavros Daylakis, Türk ve Yunan Parlamentoları arasında, “Dostluk ve Barış Komisyonları” kurulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Daylakis, Yunanistan'ın Drama kentinde yaptığı açıklamada, Bulgaristan ile Yunanistan arasında bu tür bir komisyonun kurulduğunu ve komisyonun başarılı çalışmalar yaptığını belirtti.

Türk ve Yunan halklarının aynı denizde balık tuttuğunu ifade eden Daylakis, ”Ancak balık tutmamıza rağmen, her iki halk da adeta kılçık yiyor, balık yemiyor. Niçin kılçıkları yiyoruz?” dedi. Daylakis, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ege Denizi üzerinde gökyüzü kirli, bu da Ege Denizi üzerinde uçan savaş uçaklarının dumanından kaynaklanıyor. O gökyüzü temizlenmedikçe, ak gün yüzü göremeyeceğiz. Ne bizim, ne de sizin halklarınız arasında problem var. Ancak bunu savaş sanayi körüklüyor.”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis'in iki ülke arasında “Dostluk ve Barış Komisyonları” kurulacağını belirttiğini ve kendisinin bu komisyonların başkanı olarak önerileceğini kaydeden Daylakis, bu oluşumda YDP Rodop milletvekili İlhan Ahmet'in de başkan yardımcısı olarak görev alacağını söyledi. Vize konusunda yaşanan sıkıntılar ile iki ülke arasındaki sorunların hızla çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Daylakis, bu konuda Ticaret ve Sanayi Odalarından da görüş alacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!