Türk vekil Nazi gelini anlattı: ‘Pişmanlık sözleri yüzüne yansımadı’

Güncelleme Tarihi:

Türk vekil Nazi gelini anlattı: ‘Pişmanlık sözleri yüzüne yansımadı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2023 07:00

Almanya’da 2001-2007 yıllarında 8 Türk, bir Yunanlı ve bir Alman polisi öldüren neo-Nazi terör örgütü NSU’nun cezaya çarptırılan tek üyesi Beate Zschaepe, yattığı Chemnitz Cezaevi’nde evvelki gün Bavyera Eyalet Meclisi Araştırma Komisyonu üyelerine ifade verdi.

Haberin Devamı

Komisyon üyeleri arasında yer alan SPD milletvekili Arif Taşdelen, gözlemlerini ve Zschaepe’nin ifadelerini Hürriyet’e değerlendirdi.

Türk vekil Nazi gelini anlattı: ‘Pişmanlık sözleri yüzüne yansımadı’

Arif Taşdelen

‘KEYFİ GAYET YERİNDE’

9 Haziran 2005’te Nürnberg’de öldürülen İsmail Yaşar’ı yakından tanıdığını belirten Taşdelen, bu nedenle Zschaepe’nin ifadesini almaya giderken karışık duygular içinde olduğunu söyledi. Cezaevinin spor salonunda gerçekleşen görüşmeyle ilgili Taşdelen şunları söyledi: “Ben Zschaepe’nin görüşmeye kelepçelerle getirileceğini düşünmüştüm. Keyifli bir şekilde salona girdi. Cezaevinde değil, bir otelden çıkıp gelmiş gibiydi. Cinayetlerden suçluluk duygusu hisseden bir kadın görmedim. Sözlerindeki pişmanlık ifadesi, asla vücut diline ve yüzüne yansımamıştı.” Zschaepe, cinayetler nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!