Türk tankları Bağdat'a girecek

Güncelleme Tarihi:

Türk tankları Bağdata girecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2002 02:01

New York Times gazetesinin ünlü yazarı William Safire, Irak'ta Saddam'ı devirmeye yönelik operasyonda, Türk tank tugayları ile ABD özel birliklerinin Bağdat'a gireceğini ileri sürdü.

Safire, Başkan George Bush'un, Kongre'deki son konuşmasında, Irak-İran-Kuzey Kore eksenini bir düşman cephe olarak ilk kez ifade etmesini ve ‘‘ABD, dünyanın en tehlikeli rejimlerinin, en tehlikeli silahlarla bizi tehdit etmesine izin vermeyecektir’’ demesini hatırlattı. Safire'a göre, en öncelikli hedef Irak.

ÜLKE, NÜKLEER CEPHANELİK

New York Times yazarı, Saddam Hüseyin'in, nükleer tesislerini ülkeye yaydığını, Bağdat'taki hastanelerin bodrum katlarında da biyolojik savaş silahlarını sakladığını belirtti. Safire, tehdide karşı hava saldırılarının yeterli olmayacağını savundu.

İRAN DA SIKIŞIYOR

Safire,
İran'da halkın rejime karşı döndüğünün işaretlerini verdiğini ve özgürlük istediğini yazdı.

Safire,
İran'a yönelik kıskaç politikasının süreceğini, halkın rejime karşı cesaretlendirileceğini belirtti ve ‘‘Bir devrim geliyor, yerimizi doğru belirlemeliyiz’’ ifadesini kullandı.

Yazar Safire, Kuzey Kore'deki kitle imha silahı üreten tesislerin bombalanabileceğini de öne sürdü.

Anlaşma Washington’da yapıldı

William Safire yeni senaryosunda, Başkan Bush'un, Irak'ta rejim değişikliğini zorlama kararına vardığını da iddia ederken, Saddam'ın, önce Tarık Aziz'i yollayarak, BM denetçileri konusunda nabız yoklayacağını ve zaman kazanmaya çalışacağına belirtti. Safire, bu süre sonunda Saddam'ın elinde ölümcül silahların bulunacağını söyledi.

‘‘Bush, dediklerini yaparsa felaket önlenir’’ diyen Safire, Irak'a Afganistan metodunun uygulanacağını, Kuzey Irak'ta 70 bin Kürt ile Güney'de Şiiler'in silahlandırılacağını ve casus uçaklar ile denetim ve taktik hava desteğinin sağlanacağını yazdı.

Safire şöyle devam etti:

‘‘İkinci aşamada ise bahse girerim, kısa bir süre önce Washington'da anlaşmaya varıldığı üzere, Türk tank tugayları ve ABD özel birlikleri Bağdat yolunda olacak. Saddam, bir yerlerde Usame ve Molla Ömer'e katılıp saklanacak. Iraklılar, kurtarıcılara kucak açacak ve Arap dünyasında demokrasinin önderi olacaklar. Bunlar rüya değil. Bu hafta açıklanan Bush doktrininin parçası olan eylem. Masanın üzerine konulan silah, bir sonraki perdede ateş alacak.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!