Türk işadamı Londra'da yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamı Londrada yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 12:39

İngiltere'nin saygın Türk işadamlarından ve eski Muhafazakar Parti Belediye Meclis adayı 55 yaşındaki Bilgin Düven yaşamını yitirdi. Kalp hastası Düven, uzun zamandır tedavi görüyordu.

Londra’da yaklaşık 40 yıldır restoran işletmeciliği yapan işadamı Bilgin Düven, geçen gün kalp krizi geçirmiş ve Croydon’daki Mayday hastanesinde tedavi altına alınmıştı. İki gündür burada müşahade altında tutulan Düven, yaşam destek ünitesinin kapatılması üzerine dün akşam saatlerinde hayata veda etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren hastane önünde bekleyen yüzlerce kişi işadamının sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri merakla bekledi. Fakat akşam saatlerinde Düven’in öldüğü açıklanınca diğer yakınları da hastaneye akın etti. Yoğun ziyaretçi akını hastane yetkililerini şaşırttı.

Düven’in cenazesinin Cuma günü West Croydon’daki İslam merkezinde kılınacak öğlen namazının ardından memleketi olan Elazığ’da gömüleceği belirtildi.

OXFORD’LU KIZI DA MUHAFAZAKAR PARTİ’DEN ADAY OLDU

2006 yılında yapılan Yerel Seçimler’de Muhafazakar Parti’den Belediye Meclis Adayı olan ancak sadece bir kaç oy farkıyla kaybeden Düven’in Oxford mezunu olan kızı Şerife Düven, geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerde Muhafazakar Parti’den aday olmuştu.

DAVİD MİLİBAND YAKIN İLGİ GÖSTERMİŞTİ

İngiliz ‘British Telecom’de (BT) Proje Direktörü olarak görev yapan Şerife Düven, eski Dışişleri Bakanı David Miliband’in yakın ilgi gösterdiği Türk politikacı olarak gündeme gelmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!