Türk iş adamları, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında askerlerle bayramlaştı

Güncelleme Tarihi:

Türk iş adamları, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında askerlerle bayramlaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 12:46

Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk İş Adamları Derneği (TÜSİAB) Ramazan Bayramı dolayısıyla, cephe hattında görev yapan askerleri ziyaret ederek bayramlaştı.

Haberin Devamı

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın daveti üzerine cephe hattına giden Türk iş adamları, Azerbaycan’ın Ermenistan’la cephe hattı bulunan Tovuz şehrinde askeri birlikleri ziyaret etti.

Ziyarete TUSİAB Başkanı Celil Polat, Genel Sekreteri Ufuk Aydın, Başkan Yardımcısı Lokman Kartal ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akbıyık katıldı.

Türk iş adamları, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında askerlerle bayramlaştı

TÜSİAB‘a bölgelerine ve askeriyeye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Milletvekili Ganire Paşayeva, "Bugün kardeş ülkemiz Türkiye’nin iş dünyası ile birlikte sizin bayramınızı kutlamaktan çok mutluyuz. TÜSİAB her zaman milli ve manevi konularda hassas olmuş, ülkemize yatırım yapmaya gelen iş adamları olarak ülkemizin her bölgesine böyle anlamlı ziyaretler yapmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Ziyarette askere hitap eden TÜSİAB Başkanı Celil Polat, "Burada, bu güzel ve modern karakolda görüyoruz ki Azerbaycan devleti bölgenin en güçlü ordularından birine sahiptir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü politikalar askeri sanayide de güçlenmemizi, modern bir ordu olarak ortaya çıkmamızı sağlamıştır. Bu ordu dosta güven, düşmana korku salmaktadır. Türkiyeli kardeşleriniz olarak sizlerin işgal altındaki topraklarınızın bir an önce işgalden azat edilmesi için elimizden gelen her şeye hazırız, dilerim bir dahaki bayramlarımızı orada kutlarız" dedi.

Konuşmalardan sonra TÜSİAB Başkanı Celil Polat‘a bir Azerbaycan askeri üniforması hediye edildi.

Üniformayı giyen Polat, "Hayatımın en anlamlı anını yaşıyorum, Azerbaycan’ın bu mukaddes üniformasını ömrümce taşıyacak ve onu namusum gibi koruyacağım. Artık ben de kardeş ülkemin gönüllü bir askeriyim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!