Türk gencini öldüren Alman'a ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Türk gencini öldüren Almana ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 14:43

Almanya'nın Düren kentinde 3 Nisan'da arkadaşı Halil Çabuk'u öldüren Alman Dietrich Friesen, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Aachen Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargıç Gerd Nohl, Friesen'i, kasıtlı olarak adam öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum etti.
Nohl, yine de Alman yasalarına göre Friesen'in iyi hal nedeniyle 15 yıl sonra serbest bırakılabileceğini hatırlattı.

Yargıç Nohl, Halil ve Dietrich'in yakın arkadaş olduğunu, ancak Dietrich'in Halil'i aşırı kıskançlık yüzünden öldürdüğünün tespit edildiğini belirtti.

EŞCİNSEL İLİŞKİ VE KISKANÇLIK İDDİASI

Alman basınında iddia edildiği gibi bu iki arkadaş arasında eşcinsel ilişki olmadığına dikkati çeken yargıç Nohl şunları söyledi:

SIRTINDAN OKLA VURARAK ÖLDÜRDÜ

"Halil, kesinlikle eşcinsel değildi. Bu iddianın doğru olmadığı, bilir kişi tarafından da tespit edildi. Dietrich, Halil'i kendisine örnek alan biriydi. Onun başkalarıyla arkadaş olmasını bile hazmedemedi. Olay günü zaten Halil, Dietrich'in evinde internete bakıyordu. Dietrich, Halil'i evden çıkmak üzereyken sırtından bir okla vurarak öldürdü. Bu bir cinayettir ve suçlu cezasını çekmek zorundadır."

"ARKADAŞ OLMALARI İŞİN TRAJİK KISMI"

Nohl, bu acının bir anne için kaldırılamayacak kadar ağır olduğuna da işaret ederek, "Hayata yeni atılma planları yapan bir insanın hayatı söndürüldü. Ailesinin acısı çok ağır. Suçlunun geçmişine bakıldığında, herhangi bir sabıkası yok. Okulda da gayet normal bir öğrenciymiş. Arkadaş olmaları işin trajik kısmı" diye konuştu.

Cinayetten bu yana cezaevinde tutulan Friesen'in avukatı Rainer Dietz ise temyize başvuracaklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!