Türk F-16’ları Baltık Denizi’nde tatbikatta görev aldı

Güncelleme Tarihi:

Türk F-16’ları Baltık Denizi’nde tatbikatta görev aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 16:50

Baltık Denizi’nde gerçekleştirilen Baltops-23 tatbikatı çerçevesinde ABD Donanmasına ait FA-15, Türkiye ve Polonya’ya ait F-16’lar ile Almanya’dan Tornado savaş uçakları, Baltık Denizi’ndeki tatbikata katılan gemiler üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

NATO bünyesinde 1972 yılından bu yana Baltık Denizi’nde gerçekleştirilen Baltops tatbikatı, bu yıl 4 Haziran’da başladı. Geniş çaplı deniz tatbikatı Baltops-23’e bu yıl 20 ülkeden 50 gemi, 45’ten fazla uçak ve 6 bin personelin katılım sağlıyor.

Batıl Denizi bölgesinde kara, hava ve deniz operasyonlarının yürütülmesine katılan ülkeler arasındaki koordinasyonun geliştirilmesi hedeflenen tatbikata Türkiye ise Hava Kuvvetlerine ait 3 adet F-16 uçağı ve Deniz Kuvvetlerinden iki karargâh subayı ile katılım sağlıyor.

Türk F-16’ları Baltık Denizi’nde tatbikatta görev aldı

Tatbikat çerçevesinde ABD Donanmasına ait FA-15, Türkiye ve Polonya’ya ait F-16’lar ile Almanya’dan Tornado savaş uçakları, Baltık Denizi’ndeki tatbikata katılan gemiler üzerinde uçuş gerçekleştirdi. NATO Hava Komutanlığı sosyal medya hesabından tatbikata ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!