Türk dünyasının neferi son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Türk dünyasının neferi son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 07:00

Önceki gün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva dün Bakü’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

Önceki gün yaşamını yitiren Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Ganire Paşayeva, dün Bakü’de Haydar Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Paşayeva’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Türk dünyasından çok sayıda devlet adamı ile binlerce vatandaş hazır bulundu. Paşayeva’nın naaşı, devlet mezarlığı olan 2’nci Fahri Hıyaban’da toprağa verildi. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı cenazeye katılırken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı.

Türk dünyasının neferi son yolculuğuna uğurlandı

MÜJDELİ HABER GELMEDİ

Kaynağı bilinmeyen hipotonik durum tanısı ile 24 Eylül’de başkent Bakü’de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan Paşayeva’dan günledir müjdeli bir haber bekleniyordu. 26 Eylül’deki CNN Türk yayınına Bakü’den katılan CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Paşayeva’nın geçen yıl kilo aldıktan sonra mide küçültme ameliyatı geçirdiğini, ardından bir yıldır çeşitli rahatsızlıklarla mücadele ettiğini söylemişti. Öztürk, 24 Eylül tarihinde tansiyonunun ani bir şekilde düşmesiyle hastaneye kaldırılan Paşayeva’nın durumunun kritik olduğunu anlatmıştı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE DOSTUYDU

24 Mart 1975’te Azerbaycan’ın Tovuz şehrinde doğan Paşayeva, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nden mezun oldu. 1998’de televizyonculuğa başlayan Paşayeva, 2005’te milletvekili seçildi. Türkiye’nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması anlamına geldiğini savunan Paşayeva, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Çalışma Grubu’nun da bir üyesiydi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!