TÜRK ÇOCUKLARI BEYAZ SARAY YOLUNDA

Güncelleme Tarihi:

TÜRK ÇOCUKLARI BEYAZ SARAY YOLUNDA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 16:58

Haberin Devamı

22 yıl önce Atlanta kentine göç eden İzmir'li Jeoloji ve Petrol Mühendisi Mehmet Yıldırım'ın 10 yaşındaki kızı Hande Afton Yıldırım  ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin Ermeni tasarısını kabul etmesi üzerine Amerika'daki Türk çocuklarına yönelik  ''Campaign For Peace'' (Barış Kampanyası) adlı bir girişim başlattı. Amerika doğumlu Hande, babası Mehmet Yıldırım ile Amerika'daki Türkler'e internet aracılığıyla ''Yeni bir Yahoo grubu  oluşturduk. E-Posta kanalıyla bize katılın.'' diye çağrıda bulundu.

Hande Ekim'in son haftasında Georgia'dan çocuklarıyla birlikte çok sayıda Türk ailelerinin başkent Washington'a gideceklerini, Texas, Florida ve California'daki Türklerin de katılımıyla ABD Kongresi'ni ziyaret ederek yaşadıkları kentlerin milletvekillerini ziyaret edeceklerini bildirdi. Çocukların önderliğinde '' Barış Kampanysı''na katwılan Türkler daha sonra Beyaz Saray'a giderek Başkan George W. Bush'un yakın çevresinder üst düzey bir yetkili ile görüşmek için temaslara başladılar.

Haberin Devamı

Hande Yıldırım internet üzerinden tüm Amerika'daki '' Barış Gönüllü'sü'' Türk çocuklarıne bu kampanyaya dahil olmaları mesajını gönderdi. Hande çağrı mektubunda Ermeni sorununu bilgisayarımdan araştırma ve ailesinden aldığı bilgiler ışığında öğrendiğini ifade ederek '' Daha fazla araştırma yapmak istemedim çünkü Türkler hakkında nefret ve kötü ifadelerle karşılaştım. 100 yıl önce olup bitenlerden ben niye sorumlu gösteriliyorum? Her sabah okulda dünya barışına dua ederek derslerimize başlıyoruz. Ben Türk Amerika'lı ve Ermeni Amerika'lı çocuklar arasında barış için dua edilmesini öneriyorum. 'Barış Kampanya'sı ile Türk ve Ermeni çocukları arasında dostluk oluşturup nefretin kaybolmasını istiyorum.'' diyor.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi mezunu, ABD'de petrol mühendisliği eğitimli Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde 90 kişinin çalıştığı bir kimyasal çevre analizleri şirketinin sahibi Mehmet Yıldırım '' Hande'nin ' campaignforpeace@yahoogroups' barış kampanyasına şimdiden çeşitli kentlerdeki Türk ailelerinden olumlu yanıt geldi. CNN özel bir program yapacağını bildirdi.'' şeklinde bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!