Turizm milli fuhuştur

Güncelleme Tarihi:

Turizm milli fuhuştur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 00:00

Prens, geçen hafta Kraliçe ile birlikte resmi ziyaret için gittiği Slovenya’da akademisyen Dr. Maja Uran ile konuşurken "Turizm mi? Turizm sadece milli fuhuştur. Turiste falan ihtiyacımız yok, şehirleri mahdeviyorlar" dedi. Daha önce de yaptığı gaflarla tanınan 87 yaşındaki prensin, Dr. Uran tarafından basına açıklanan bu sözleri İngiltere kamuoyunda şok etkisi yarattı. Oysa Kraliyet bürokratları sık sık turizmin İngiltere ekonomisi içindeki önemini vurguluyorlar. Buckingham Sarayı’nı ve Windsor Kalesini her yıl 1 milyon turist ziyaret ediyor.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da prensle görüşen Primorska Üniversitesi turizm bölümü başkan yardımcısı Dr. Uran, Prens’in bu sözlerine inanamadıklarını ve yanındaki herkesin utançtan kıpkırmızı kesildiğini söyledi. Dr. Uran bununla birlikte prensin söylediği birçok şeyin mantıklı olduğunu da sözlerine ekledi. Dr Uran, ayrıca çok yakışıklı bulduğunu itiraf ettiği prensin mizah yeteneğini de övdü.

Prens daha önce Çin’de bir İngiliz öğrenciye gözlerinin çekik olacağını söyleyerek ve Avustralya’da Aborjinler’e "hala birbirinize mızrak atıyor musunuz?" diye sorarak kırdığı potlarla gaflarla ün yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!