TSK'nın eğittiği Afgan askerler mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

TSKnın eğittiği Afgan askerler mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 13:07

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kabil'de eğittiği Afgan askerler eğitimlerini tamamlayarak Afganistan ordusuna katıldı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:  

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Afgan Ulusal Ordusu’nun, Kabil Bölge Komutanlığı’nın ve ISAF’ın katkılarıyla Kabil’de kurulan Gazi Asker Eğitim Merkezi’ne 8 Şubat 2010 tarihinde katılan 598 Afgan Ulusal Ordusu askeri, 1 Nisan'da eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, Merkezin ilk mezunları olmuşlardır.

Afganistan’ın kendi kaderini sahiplenmesine yönelik olarak ülkemiz tarafından sürdürülen kapsamlı sivil ve askeri gayretler bağlamında önemli bir kilometre taşı teşkil eden bu gelişmeden memnuniyet duymaktayız.

Önümüzdeki dönemde Afgan Ulusal Ordusunun eğitimine önemli katkılar yapacak olan Gazi Asker Eğitim Merkezine ilave olarak, Afgan güvenlik güçlerinin eğitimi için gerek Afganistan’da gerek Türkiye’de diğer gayretlerimiz de kesintisiz sürecektir.

Haberin Devamı

Türkiye ile Afganistan arasındaki ilişkiler, tarihi, siyasi, sosyal ve kültürel bağlardan güç almaktadır. Türkiye’nin Afganistan ordusunun eğitimine yönelik katkıları da 4 Ekim 1928 tarihli Afgan Ordusunun Tensiki Hakkındaki Anlaşma’ya uzanan köklü bir geçmişe sahiptir.

Kalkınma ve kapasite oluşumu faaliyetleri vasıtasıyla Afgan sahiplenmesinin desteklenmesi ve ilerletilmesi Afganistan’a yönelik yardım politikamızın başat öncelikleri arasında yer almaktadır. Bu gayretlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve aralarında TİKA’nın da yer aldığı sivil uzmanlarımızın değerli desteğiyle önümüzdeki dönemde de devam edecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!