Trump’tan Brunson mesajı

Güncelleme Tarihi:

Trump’tan Brunson mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 22:44

ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz haber ajansı Reuters’a verdiği röportajda Türkiye’de ev hapsinde bulunan Pastör Andrew Brunson konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Trump, İsrail’in elinde olan bir Türk vatandaşının serbest kalmasını sağladığını, bunun karşılığında Brunson’ın serbest bırakılmasına dair Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir anlaşmaları olduğunu düşündüğünü kaydetti. Trump, “Türkiye’nin şu an yaptığının üzücü olduğunu düşünüyorum. Bence çok büyük bir hata yapıyorlar. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın Türk vatandaşı Ebru Özkan’ın İsrail’den geri getirilmesini talep ettiğini öne süren Trump, “O kişiyi onun (Erdoğan) için çıkardım. Ondan da çok masum ve harika bir insanı, harika bir baba ve harika bir Hıristiyan olan bir adamı Türkiye’den çıkarmasını beklerdim” ifadelerini kullandı.

Trump, şunları söyledi:

“Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’nin insanlarını çok seviyorum. Şimdiye kadar sizin de bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı ile iyi bir ilişkim oldu. Onunla (Erdoğan) iyi anlaşıyordum. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ancak bu tek yönlü bir yol olamaz. ABD için artık tek yönlü bir yol değil.” Trump’a son gelişmelerin Avrupa’nın ve diğer gelişmekte olan ülkelerin ekonomisine zarar vermesinden endişe duyup duymadığı soruldu. Trump’ “Endişelenmiyorum. Bu yapılması gereken bir şeydi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!