Trump’ın danışmanına Ankara’dan tepki

Güncelleme Tarihi:

Trump’ın  danışmanına Ankara’dan tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 00:35

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster’ın bir düşünce kuruluşunda sarf ettiği belirtilen Türkiye yönetimini  hedef alan sözlerine dün Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada şöyle denildi: “ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’ın, bir düşünce kuruluşu tarafından dün (12 Aralık) Vaşington’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ülkemizi ve hükümetimizi hedef alan ifadelerde bulunduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

Haberin Devamı

Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir. Dost ve müttefik olarak görmeye devam ettiğimiz ABD’nin ülkemize aynı yaklaşımı sergilemesini ve her ne sıfat altında olursa olsun YPG gibi terör örgütlerine desteği bırakarak, geleneksel müttefiklik ilişkilerimiz ve uluslararası meşruiyete uygun şekilde ülkemizin kararlılıkla sürdürdüğü terörizm ve radikalizmle mücadelesine daha somut ve etkin destek vermesini beklemekteyiz.”

MCMASTER NE DEMİŞTİ

McMaster, İngiliz düşünce kuruluşu Policy Exchange’in Washington’da düzenlediği bir panele katılmıştı. Voice of America’nın haberine göre; McMaster burada yaptığı konuşmada, “Radikal İslami ideoloji uygar halklara ciddi bir tehdittir. Dernekler, medreseler ve sosyal örgütler yoluyla nasıl ilerletildiğine yeterince dikkat etmedik” dedi. S. Arabistan’ın bu oluşumlardan bazılarına desteğine atıf yapan McMaster, “Daha sonra bunlar başta Katar tarafından fonlanan örgütlere dönüştü. Şimdi de Batı Afrika’dan Güneydoğu Asya’ya kadar uzanan bölgelerde Türkiye’nin büyük dahlini görüyoruz” dedi.” McMaster, Türkiye’nin iktidara gelmek isteyen İslamcı gruplar için model oluşturduğunu” savundu.

BAKMADAN GEÇME!