Trump’ın damadından Gazze’ye çökme planı

Güncelleme Tarihi:

Trump’ın damadından Gazze’ye çökme planı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 07:00

ABD’nin 45’inci başkanı Donald Trump’ın damadı ve başkanlığı dönemindeki dış politika başdanışmanlarından Jared Kushner, katıldığı bir söyleşide Gazzelilerin Necef Çölü ya da Mısır’a gönderilmesini gündeme getirerek Gazze’nin sahil kesiminde inşa edilecek mülklerin değerli olacağını söyledi.

Haberin Devamı

MISIR’A GİTSİNLER

Harvard Üniversitesi’nde geçen ay yapılan etkinlik yakın zamanda sosyal medyada paylaşıldı. Söyleşi sırasında Kushner’in, İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’nin geleceği hakkında yorumlar yaptığı görülüyor. “Gazze’nin sahil mülkü, eğer insanlar geçim kaynakları oluşturmaya odaklanırsa çok değerli olabilir” diyen Kushner, “Orada biraz talihsiz bir durum var ama İsrail’in bakış açısına göre insanları dışarı çıkarmak ve sonra temizlemek için elimden geleni yapardım diye düşünüyorum” dedi. Kushner ayrıca Filistinli sivilleri Refah’tan çıkarıp potansiyel olarak Mısır’a göndermenin “doğru diplomasi ile” mümkün olabileceğini de öne sürdü. Kushner’in yorumları sosyal medyada büyük infiale yol açarken Trump’ın damadı kendisini X isimli platformda savundu.

Haberin Devamı

Trump’ın damadından Gazze’ye çökme planı

TRUMP’IN ORTADOĞU ÇARIYDI

Donald Trump döneminde dış politika danışmanı olan 43 yaşındaki Kushner’in ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve Filistinliler tarafından eleştirilen İbrahim Anlaşmaları konularında başrol oynadığı biliniyor. Yahudi asıllı olan Kushner ailesi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlıklarıyla da gündeme gelmişti. Amerikan medyasında Netanyahu’nun özellikle Kushner’in babası Charles ile arkadaş olduğu, Netanyahu geldiğinde Jared’in New Jersey’deki evlerindeki yatağını Netanyahu’ya verdiği yazılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!