Trump’ı susturan Türk konuştu: Nobel adaylığını hak etmedim

Güncelleme Tarihi:

Trump’ı susturan Türk konuştu: Nobel adaylığını hak etmedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 23:36

ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabının geçen hafta 11 dakika kapanmasına yol açan Twitter çalışanının Bahtiyar Duysak isimli Türk kökenli Almanya vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Twitter’daki son gününde yaşanan olayın bir hata sonucu geliştiğini söyleyen Bahtiyar Duysak, iddia edildiği gibi Nobel adaylığını hak etmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Internet haber portalı TechCrunch’a konuşan Duysak, hakaret ya da yasadışı tweet’lere müdahale etme bölümünde görev yaptığını belirterek, Trump’ın da hesabıyla ilgili bir kişiden başvuru geldiğini, hesabı askıya al moduna geçirdiğini, ancak hesabın koruma altında olacağını sandığını söyledi.

Duysak özetle şöyle konuştu: “Hatam varsa özür dilerim. Bunu bilerek yapmadım. ABD’de çok hareketli günler yaşadım. Bazen çok yorgundum. Bu hata benim son iş günümde bir dizi tesadüfler sonucu oldu. İznim olmayan bir şey de yapmadım. Bir suç işlemedim. Tüm kurallara uydum.”

HAYATIMA DÖNMEK İÇİN

Twitter, Trump’ın hesabını kimin kapattığını açıklamadı. Ama Bahtiyar Duysak niçin kendiliğinden çıkıp, ‘Bu hata benim’ diye ortaya çıktığını ise şöyle anlattı: “Trump çok önemli biri. Milyonlarca insan ABD’de ellerinde imkân olsa, ona karşı bir şeyler yapmak istiyor. Ama benim durumum tamamen bir tesadüf. Ben normal yaşamak istiyorum. Medyadan kaçmak istemiyorum. Komşularımla arkadaşlarımla bağlantıda kalmak istiyorum. Medya peşime düştü. Yüzlerce arkadaşımı sosyal medya hesabımdan silmek zorunda kaldım. Yüzlerce fotoğrafı sildim. Yorumlarda beni milli kahraman yapanlar var. Nobel Ödülü’ne aday gösterenler var.”

Haberin Devamı

‘Nobel’e aday olmak ister misin’ sorusuna ise Bahtiyar Duysak gülerek şöyle cevap verdi: “Onu hak eden almalı. Ben Nobel Ödülü adaylığını hak etmedim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!