Trump, sonunda doktora gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Trump, sonunda doktora gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 23:54

ABD Başkanı Donald Trump’ın fiziksel ve ruhsal durumuyla ilgili tartışmalar, geçen hafta piyasaya çıkan Michael Wolff imzalı ‘Gazap ve Öfke: Trump’ın Beyaz Sarayı’ kitabındaki iddialarla birlikte zirve yaptı. Şimdi gözler, Başkan Trump’ın cuma günü yapacağı doktor ziyaretinde.

Haberin Devamı

Beyaz Saray, Trump’ın Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde sağlık kontrolünden geçeceğini kitabın yayınlanmasından önce açıklamış olsa da, kitapla birlikte bu randevu dikkat çekici bir hal aldı. 71 yaşındaki Trump’ın iki yıl önce başkan adaylığı sırasında yayınladığı sağlık raporunda pekçok önemli göstergeye yer verilmemişti. Wolff’a göre, Trump o dönemde obez olarak damgalanmaktan korktuğu için boyu hakkında yalan söyleyerek gerçek vücut kitle indeksinin ortaya çıkmasını engelledi.

AKIL SAĞLIĞI NASIL

Beyaz Saray doktoru tarafından kamuoyuna açıklanan resmi sağlık raporunda geleneksel olarak başkanın boyu, kilosu, beden kitle indeksi, nabzı, tansiyonunun yanı sıra kolestrol, şeker, görme, işitme, deri durumu, kardiyak durum, tiroid, beyinsel fonksiyonlarla duyu sistemlerine ilişkin sonuçları da yer alıyordu. Kamuoyunun daha çok ilgisini çeken ise Trump’ın akıl sağlığı. Trump’ın bir basın toplantısında su şişesine uzanırken istem dışı yaptığı hareketler, başka bir açıklamada peltek konuşması Alzheimer ya da bunama ihtimallerini gündeme getirmiş, tartışma yaratmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!