Trump kazanmadan zafer ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Trump kazanmadan zafer ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 01:23

ABD’de Temsilciler Meclisi’nin Ohio eyaletinden Cumhuriyetçi üyesi Pat Tiberi’nin istifa edeceğini açıklamasından sonra eyaletin 12’nci bölgesinde seçmenler önceki gün yeniden sandığa gitti.

Haberin Devamı

Ohio’da yapılan özel seçimlerde, Cumhuriyetçi aday Troy Balderson yarışı Demokrat rakibi Danny O’Connor’un az bir farkla önünde sürdürdü. Cumhuriyetçilerin adayı Balderson 1700 oy farkla kazandığı belirtilirken oyların yeniden sayılması gündeme geldi. 6 Kasım’da yapılacak kritik ara seçimler öncesinde Ohio seçimi ‘mini referanduma’ dönüşürken, ABD Başkanı Donald Trump, resmi sonucu beklemeden ‘zafer’ ilan etti.

TEDİRGİN ETTİ
Oylamanın başlarında Cumhuriyetçi adayın gerilerde olduğunu söyleyen Başkan Donald Trump, “Ben Ohio’da konuşma yaptıktan sonra gidişat değişti ve Balderson seçimi kazandı” diyerek Balderson’ın başarısını verdiği desteğe bağladı. Balderson da, Trump’a teşekkür etti. Geleneksel olarak muhafazakâr olan ve Cumhuriyetçiler’in önceki seçimlerde açık ara farkla kazandığı bölgede başa baş bir yarış verilmesi Cumhuriyetçileri tedirgin ederken, Demokratları umutlandırdı.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!