Trump Haley’e memleketinde fark attı

Güncelleme Tarihi:

Trump Haley’e memleketinde fark attı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 07:00

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen aday adayı Donald Trump, Güney Carolina eyaletinde düzenlenen ön seçimlerde rakibi Nikki Haley’i kendi eyaletinde açık ara farkla mağlup ederek üst üste dördüncü ön seçim zaferini kazandı.

Haberin Devamı

Sandıklar kapandığı gibi seçimi kazandığı duyurulan Trump, oyların yaklaşık yüzde 60’ını alırken; doğduğu eyalette hayal kırıklığı yaşayan ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Haley, burada kaybetse dahi ön seçimlerde yarışmaya devam edeceğini ve pes etmeyeceğini söyledi.

PARTİ ARKAMDA

Sandıklar kapandıktan hemen sonra zafer konuşması yapan eski başkan, Cumhuriyetçi Parti’nin tamamen arkasında olduğunu savunarak, çalışmaya devam edeceğini ve salı günkü Michigan ön seçimlerini de kazanacaklarını kaydetti. Cumhuriyetçi Parti ön seçimleri tarihine bakıldığında 1980 yılından bu yana Güney Carolina’yı kazananların bir tanesi hariç tüm aday adayları ipi göğüslemişti. Üst üste dördüncü ön seçimini kazanan ve Haley ile arasındaki oy farkı ile arayı açan Trump’ın Cumhuriyetçi Parti adaylığını kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!