Tren kazasında 282 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Tren kazasında 282 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya’daki korkunç tren kazasında ölenlerin sayısı 102’yi bulurken, 2’si Türk 282 yolcu hala resmen ‘kayıp’.

Almanya'da Eschede'de meydana gelen ve herşeyin 3 saniyede olup bittiği anlaşılan korkunç tren kazasında çıkarılan ceset sayısı 102'yi buldu. Yetkililer 282 yolcunun ‘kayıp’ olduğunu bildirdi. Ancak bu kayıpların çoğu, kazadan sonra kendi imkanlarıyla evine dönen ve yaşadığını polise bildirmediği için hala ‘kayıp’ listesinde olan yolcular. Bu listede 2 Türk'ün de adı var.

Cumayı cumartesiye bağlayan gece sabaha kadar çalışan ekipler, 150 tonluk köprünün beton bloğunu parçaladılar. Vinçlerle kaldırılan kalıplar altında dün sabah yapılan aramada, paramparça olmuş 1'nci mevki vagonda 4 ceset dana bulundu. Kaza yeri dün sabah yeniden tarandı. Başka ceset bulamayan kurtarma ekipleri arama çalışmalarına şimdilik son verdi. Kaza sırasında demiryolunda sinyal kontrol çalışmaları yapan iki demiryolu işçisinin akıbeti henüz belli olmadı.

İKİ TÜRK KAYIP

Aranan yolcu listesinde adı geçen Nihat Gül ve Süleyman Durmu'un, yaralı ve ölü listesinde bulunmadığı belirtildi. Polis sözcüsü Erich Philipp, ‘Kayıp listesindeki sayı çok yüksek. Haberin duyulmasından sonra yakınlarının akıbetini bilmeyen ve aynı güzergahta yolcusu olan kişiler panikle bizi aradılar. Ancak, bizi arayıp yakınlarının akıbetini soranların çoğunun, aradıkları kişiler eve dönse de bize bilgi vermediğini sanıyoruz’ diye konuştu.

SABOTAJ MI?

Bu arada Focus Dergisi'nde yer alan bir haberde, kazanın meydana geldiği olay yerine 2 kilometre kala, sabotaj için kullanılan bir çelik çengel bulunduğu öne sürüldü. 22 santim uzunlukta ve 18 milimetre kalınlıkta olan çengelin bulunduğu haberinin gizli tutulduğu belirtildi. Aynı haberde, çengelin sözkonusu kazaya yolaçma ihtimalinin olmadığına işaret edildi. Ray yakınında bulunan çengelin paslı olduğu için uzun süredir olay yerinde olduğunun tahmin edildiği belirtildi. Bilindiği terorist gruplar, daha önce Alman Demiryolları'na dönük çeşitli sabotaj girişiminde bulunmuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!