Töre cinayetleri AB ülkelerini kaygılandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Töre cinayetleri AB ülkelerini kaygılandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2005 01:28

İngiliz The Independent on Sunday Gazetesi, Türkiye’de her yıl yüzlerce kadının namus cinayetlerine kurban gittiğini, bu sorunun AB üyesi ülkeler arasında ciddi kaygı yarattığını yazdı.

İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi’ne bağlı Aktive Learning Center’ın bir yıldır süren girişimleri sonucu geçen hafta töre cinayetlerine karşı kampanya başlatıldığını yazan Independent, bu grubun hassas sosyal konularla ilgili yerel yöneticilerle nasıl işbirliği yapılacağı konusunda eğitim verdiğini belirtti. Merkezin sosyologlarından Kate Phillips, kampanyanın Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edildiğini belirterek, ‘Türk polisinde geri durup, namus cinayetlerini kültürel bir mesele gibi görme eğilimi var, hatta bazı durumlarda, kentte ne olacağından haberdar oldukları halde, harekete geçmek için suçun oluşmasını bekliyorlar’ dedi.

Türk yetkilileriyle hükümet dışı kuruluşlar arasında derin bir güvensizliğin bulunduğu öne sürülen haberde, Türk hükümetinin namus cinayetleri konusunda daha sert bir tutum takındığını belirterek, yeni TCK’da namus cinayetlerine müebbet hapis verildiğine dikkat çekti. Gazete, Türkiye’de yapılan bir anketi yanıtlayan erkeklerin yüzde 37’sinin ailesinin namusunu kirleten bir kadının öldürülmesi gerektiğini söylediğini de anımsattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!