'Topraklarımızı kullandırtmayız'

Güncelleme Tarihi:

Topraklarımızı kullandırtmayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 13:12

Türkiyenin ABD'ya rağmen sınırötesi operasyon yapmaya hazırlandığının artık iyiden iyiyiye anlaşılmasının ardından Kuzey Irak'tan da temkinli açıklamalar gelmeye başladı. Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani, kendilerinin de PKK’dan zarar gördüklerini belirterek, "Kuzey Irak topraklarını PKK'ya kullandırtmayız. Biz teröre karşı verdiğimiz sözün arkasındayız. Sorun, silahla değil siyasi yollardan çözülmeli. 13 Türk askerinin öldürülmesi nedeniyle çok üzgünüz." dedi.

Haberin Devamı

Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani, El Cezire Televizyonu'na yaptığı açıklamada, “Biz,  bölge hükümeti olarak topraklarımızın ya da Irak topraklarının, herhangi  bir komşu ülkeye karşı düzenlenecek saldırılar için kullanılmasına izin  vermeyeceğiz” dedi.

Terör örgütü PKK'nın yalnızca Türkiye için sorun olmadığını belirten  Barzani, geçmişte kendileri için de bu örgütün “sorunlara yol  açtığını” bildirdi. Barzani, “PKK sorunundan yarar sağladığımız doğru  değil, ancak bu sorun savaş yoluyla çözülemediği için siyasal çözüm için  çabalamamız gerekiyor” diye konuştu.

Şiddeti yalnızca siyasal bir çözümün bitirebileceğini ifade eden  Barzani, “13 Türk askerinin öldürülmesi nedeniyle çok üzgünüz. Sorunu  çözmeye yardımı olmayan bu saldırıyı kınıyoruz. Akacak daha fazla kan,  sorunu daha karışık bir duruma getirir. Bu şiddete bir nokta koymak  zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

Türk politikacıların bakış açılarını değiştirmeleri gerektiğini öne  süren Barzani, Türkiye ve sorunun tüm taraflarının, barışçı bir çözüm  bulmak için çalışmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!