Toplarıyla, tanklarıyla

Güncelleme Tarihi:

Toplarıyla, tanklarıyla
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Filistinliler'le İsrailliler arasında yaklaşık bir aydır süren çatışmalar, tüm şiddetiyle sürerken, tutumunu giderek sertleştiren İsrail ordusu, özellikle geceleri İsrailli yerleşimcilerin üzerine ateş açan silahlı militanları susturabilmek amacıyla, tanklar desteğinde Gazze'de saldırıya geçti.

Gazze'ye bir yandan da zırhlı araçlarla asker sevkedilirken, bölgeye gönderilen tanklar, bazı köylere ateş açtı. Tanklar, Gazze'nin güneyindeki Refah kasabasını hedef aldı. Roketlerin de kullanıldığı saldırıda, birkaç evin isabet alarak yandığı ve en az üç kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Tanklar, Filistinlilerin üzerine ateş yağdırırken, gerilla savaşında deneyimli özel birlikler de bölgeye konuşlandırıldı. Batı Şeria'da ise bazı bölgeler dış dünyaya kapatıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Efraim Sneh, İsrail ordusunun, Filistinli gerillalara karşı taktik değiştirdiğini söyledi. Ordunun, Batı Şeria ve Gazze'deki Yahudi yerleşim birimlerine ve karakollarına özellikle geceleri ateş açan Filistinlilerle mücadele konusunda yeni taktik uygulayacağını belirten Sneh, İsrail birliklerinin Filistin ateşine artık karşılık vermekle kalmayıp, inisiyatifi de ellerine alacaklarını söyledi.

Filistin'de, önceki günkü şiddetli çatışmalarda, altı Filistinli ile iki İsrailli öldü. Dün Doğu Kudüs'te kimliği belirsiz kişilerce ağır yaralanan iki İsrailli muhafızdan biri öldü. Bir İsrailli yerleşimci de bıçaklanmış olarak bulundu. Böylece, ölü sayısı, çoğu Filistinli olmak üzere 143'e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!