Time dergisi kazananı açıkladı... Ukrayna lideri Zelenski yılın kişisi seçildi

Güncelleme Tarihi:

Time dergisi kazananı açıkladı... Ukrayna lideri Zelenski yılın kişisi seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2022 15:57

Time dergisi 1927’den bu yana her yıl düzenlediği 'Yılın Kişisi' ödülünün bu yılki kazananının Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

ABD merkezli Time dergisi yılın kişisini açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda oylama başlatan Time editörleri bu yıla damga vuran kişinin Ukrayna lideri Zelenski olduğu kararına vardı.

Açıklanan listede eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li şarkıcı Beyonce, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve iklim aktivisti Greta Thunberg de yer alıyordu.

Dergi geçtiğimiz yıl ünlü milyarder Elon Musk'ı yılın kişisi olarak belirlemişti.

KOMEDYENLİKTEN LİDERLİĞE... KİMDİR BU ZELENSKİ?

Ukrayna'nın orta kesimindeki Krivoy Rog şehrinde 1978'de doğan Vladimir Zelenski, ilkokulda iyi bir İngilizce eğitimi aldı, yüksek tahsilini ise hukuk üzerine yaptı. Ancak hukuk alanında 2 ay stajyerlik dönemi dışında hiç çalışmayan Zelenski, genç yaşta bir komedi grubunun üyesi oldu.

Zelenski, Sovyetler Birliği'nden bu yana eğlence sektöründe, sorulara komik cevaplar veren komedi grubu yarışması olan "Neşeli ve Yetenekliler Kulübü"nde (KVN) komedyenlik kariyerine başladı.

Haberin Devamı

"Kvartal 95" ismini verdiği kendi grubu ile yarışmalara katılarak ve gösteriler düzenleyerek şöhreti yakalayan Zelenski, daha sonra hem Rusya hem de Ukrayna yapımı çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı. Zelenski, Ukrayna'da bir televizyon kanalında 2015'te oynadığı "Halkın Hizmetkarı" isimli dizi ile sıradan bir öğretmen iken bir video sayesinde kısa sürede halk kahramanı olarak Ukrayna Devlet Başkanlığına gelen bir karakteri canlandırdı.

Geçen yıl bu dizinden esinlenerek "Halkın Hizmetkarı" partisini kurup siyasete adım atan Zelenski, kısa sürede devlet başkanlığına adaylığını açıkladı.

Okul arkadaşı Yelena ile 2003'ten bu yana evli olan Zelenski, iki çocuk sahibi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!