The New York Times'a yolsuzluk baskını

Güncelleme Tarihi:

The New York Timesa yolsuzluk baskını
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 03:15

ABD polisi ve Manhattan Hukuk Bürosu avukatları, aralarında The New York Times'ın da bulunduğu ülkenin önde gelen gazetelerine yolsuzluk soruşturması kapsamında baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Bir hukuk yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre Salı günü ABD’nin en büyük gazetelerinden bazılarının bürolarına uzun süreden beri organize suçlar ile iliÅŸkisi olan bir örgüt üzerindeki araÅŸtırmalar kapsamında baskınlar düzenlendi.   Â

 

Associated Press haber ajansına konuşan yetkili, Manhattan hukuk bürosu yetkilileri ile birlikte çalışan polisin, soruşturma kapsamında The New York Times, The New York Post, The Daily News ve El Diario la Prensa gazetelerinin üretim ve dağıtım bürolarıyla Postacılar Sendikası'nda bulunan dokümanları incelediğini belirtti.

                         Â

SoruÅŸturmada yer alan New York Bölge Savcısı Robert Morgenthau, bir işçi sendikasında da araÅŸtırma yürütüldüğünü söylerken sendikanın hangisi olduÄŸunu belirtmedi.  Â

               Â

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada yürütülen soruşturmanın iş faaliyetleri ve uygulamaları ile ilgili olduğu, yapılan yayınlar ile bir bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

 

The New York Times, Daily News ve El Diario la Prensa bürolarının araştırıldığını kabul ederken, şirketlerinin soruşturma kapsamında bulunmadığını belirttiler. The New York Post ise yorum yapmayı reddetti.

 

El Diario la Prensa editörü Rosana Rosado, yürütülen araştırmanın adı verilmeyen sendikaya yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında olduğunu, sendikanın gazete dağıtımı ile uğraştığını belirtti.

  Â

Haberde, adı belirtilmeyen ve bin 600 üyesi olan sendikanın her gün yüzbinlerce gazetenin dağıtımını elinde bulundurabilmek için ciddi bir güç baskısı yaratmaya çalıştığı ve organize suça dahil olduğu ifade edildi.

 

Sendikanın telefonlarına ulaşılamaz, Tiraj Denetleme Bürosu yürütülen soruşturma hakkında açıklamada bulunmadı. Savcı Morgenthau gazete dağıtımından sorumlu derneğin onlarca seneden beri mafya kontrolünde olduğunu ve tamamen temizlenebilmesinin neredeyse mümkün olmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!