Thatcher 'Seçilmiş diktatörlük'ten bahsetti

Güncelleme Tarihi:

Thatcher Seçilmiş diktatörlükten bahsetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

İngiltere'nin eski başbakanlarından ve Muhafazakar Parti'nin eski lideri Barones Margaret Thatcher, İşçi Partisi'nin 7 Haziran'da yapılacak genel ve yerel seçimlerde ezici çoğunluk kazanması halinde, bunun söz konusu partinin elinde bir ''seçilmiş diktatörlüğe'' dönüşeceğini öne sürdü.

''Demir Leydi'' lakaplı eski başbakan, ''halkın bağımsız bir ülkenin vatandaşları olması halinin tehlikede olduğunu'' iddia ederek,''hala bir şeyler yapmak için çok geç değil'' dedi.

Prensip olarak bir partinin parlamentoda büyük çoğunluk sağlamasına karşı olmadığını belirten Margaret Thatcher, ''böyle bir başarı ancak alkışlanır ama bu hükümet kendini çok beğenen, kibirli, yandaşları tarafından şişirilen, gizli-kapaklı uygulamaları olan bir hükümetse bu tehlikeli bir gidişe işaret ediyor demektir'' yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

İngiliz seçmeni böyle bir tablo yaratmayacak şekilde oy vermeye çağıran Barones Thatcher, Blair'in, Muhfazakar Parti'nin Avrupa ile entegrasyon konusuna kuşkulu yaklaşımını seçim malzemesi olarak kullanmasını da eleştirdi.

Thatcher, Muhafazakar Parti'nin sterlinin korunması ve İngiltere'nin Avrupa ile entegrasyon sırasında kendi yönetim haklarınıbaşkalarına devretmemek yolunda gösterdiği hassasiyetin en doğru politik tavır olduğunu ifade etti.

Bu arada, İngiltere'de çeşitli kurumlar tarafından yapılan son kamuoyu yoklamalarının ortalaması da hala İşçi Partisi'nin ezici bir çoğunluk kazanması ihtimaline işaret ediyor. Bu araştırmalara göre, 7 Haziran'da Muhafazakar Parti seçmenin yüzde 30'unun oyunu alırken, İşçi Partisi yüzde 48, Liberal Demokrat Parti yüzde 16 ve diğer partiler de yüzde 6 oranında oy toplayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!