Tespih alırken çöken otelin altında mı kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Tespih alırken çöken otelin altında mı kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 00:00

Luluat el Hayır Oteli’nin çökmesinden bu yana Mekke’de görev yapan iki Türk hemşireden haber alınamaması, çöken otelde hayatlarını kaybettikleri şüphesi doğurdu.

MEKKE’de önceki gün çöken Luluat el Hayır (Hayrın İncisi) adlı otelde Türk hacı olmadığı açıklanırken, Türk Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Şengül Uzuner ve Handan Kurtuluş’tan iki gündür haber alınamaması, "çöken otelde hayatlarını kaybetmiş olabilirler mi" endişesine yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, gazetecilere dün şu bilgiyi verdi: "Şu ana kadar bu olayda vefat eden ve kimlikleri teşhis edilen hacı adayları arasında hiçbir Türk bulunmamaktadır. Ancak Mekke Hastanemizde görev yapan Şengül Uzuner ve Handan Kurtuluş, olay günü saat 11.00’de Kabe’ye namaz kılmak ve sonrasında alışveriş yapmak üzere hastanemiz servis aracı ile ayrılmışlar ve şu ana kadar kendilerinden bir haber alınamamıştır."

Kayıp hemşirelerin arkadaşları, önceki gün Kabe’nin yakınlarında çöken otelin altında Mekke’nin en güzel tespihlerinin satıldığı bir dükkan olduğunu belirterek, arkadaşlarının buraya gitmiş olmalarından endişe duyduklarını söylediler. Her ikisi de 34 yaşında olan hemşirelerden Uzuner Ankara ili Nallıhan İlçesi, Kurtuluş ise Ankara Beypazarı doğumlu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!