Tesla'ya yangın şoku! Üretim durdu

Güncelleme Tarihi:

Teslaya yangın şoku Üretim durdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 17:21

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Almanya’nın başkenti Berlin’in güneydoğusunda bulunan fabrikasında üretim, bir elektrik direğinde çıkan yangının ardından yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle durdu. Polis, yangının kundaklamadan kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın Grünheide Belediyesinde yerel saatle 04.50’de bir elektrik direğinde yangın çıktı. Yangın, Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrikasının bulunduğu bölgede elektrik kesintisine yol açtı. Tesla sözcüsü, fabrikada üretimin durdurulduğunu ve fabrikanın boşaltıldığını belirtti. Alman polisi ise yangının itfaiye tarafından söndürüldüğünü aktarırken, olayın “kundaklama” eyleminden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Brandenburg İçişleri Bakanı Michael Stübgen de yaptığı açıklamada, ilk bilgilerin yangının kundaklamadan kaynaklandığını gösterdiğini belirterek, "İlk bilgiler doğrulanırsa bu, elektrik altyapımıza yönelik alçakça bir saldırı olacak. Bunun sonuçları olacak. Burada binlerce insan temel hizmetlerden mahrum bırakıldı ve tehlikeye atıldı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Teslaya yangın şoku Üretim durdu


Alman gazetesi Bild ise kundaklama eylemini aşırı solcu "Volkan Grubu”nun (Vulkangruppe) üstlendiğini aktardı. Grubun yayımladığı bildiride, "Bugün Tesla'yı sabote ettik" ifadesinin kullanıldığı belirtildi. Polisin ise "Tesla fabrikasının yok edilmesi" istenen söz konusu bildirinin gerçek olup olmadığını araştırdığı kaydedildi.

FABRİKANIN GENİŞLETİLMESİ PLANINA PROTESTO

Öte yandan geçtiğimiz hafta çevreci gruplar "Tesla'yı Durdurun" ve "Robin Wood", söz konusu Tesla fabrikasının ormanlık alana doğru genişletilmesi projesini, yaklaşık 100 hektarlık alandaki ağaçların kesileceği ve bölgenin su kaynaklarını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle protesto etmişti. Onlarca aktivist, bölgeye kamp kurmuştu. Grünheide sakinleri ise Şubat ayında yapılan oylamada, fabrikanın genişletilmesine karşı oy kullanmıştı. Fabrika arazisinin genişletilmesini protesto eden çevreci gruplardan Robin Wood, yangınla ilgilerinin olmadığını açıkladı. Mart 2022'de açılan Avrupa'daki tek Tesla fabrikasında yaklaşık 12 bin 500 kişi çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!