Teröristlerle savaş Türkiye'nin hakkı

Güncelleme Tarihi:

Teröristlerle savaş Türkiyenin hakkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 11:58

New York(Hürriyet)- ABD Dışişleri Bakanlığı'nde "Halk Diplomasisi" Dairesi Başkanı Karen P.Hughes "Uluslararası terorizme yönelik savaşta Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Ortak terorizm tehdidine karşı birlikte mücadele sürdürmeliyiz. Ülkenize saldıran teroristlerle savaşmanız Türkiye'nin hakkı" dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı George W.Bush'un 'beynimin yarısı" dediği Dışişleri Bakan Müsteşarı Karen Hughes 2005 yılında Türkiye'ye gittiğinde Dışişleri Bakanuı Abdullah Gül'le terorzim konusunda görüş teatisinde bulunduğu ardından Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Steve Hadley'in de Ankara'ya giderek aynı konuda temaslarda bulunduğunu söyledi.

"ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ"

'Yabancı Basın Merkezi'nde 10 gazeteciyi bilgilendirme toplantısında Bayan Hughes sorularımı cevaplarken "Türkiyede konuştuğum kadınlar terör tehdidinden son derece kaygılı olduklarını belirttiler.Ülkelerimizi ve masum insanlarımızı korumak için terorizme karşı ortak mücadeleye girmeliyiz. Terör konusunda Türkiye'ye yardım etmek istiyoruz. Afganistan'a ilk gidişimde havaalanı güvenliğinden sorumlu NATO gücüne bağlı bir Türk generalinin alanda beni karşılaması şahane idi." diye konuştu.

Haberin Devamı

"BAŞKANIN SIRDAŞI"

George W.Bush'un Teksas valiliği seçimini kazanmasında önemli rol oynayan, başkanlık kampanyasını da yürüten Karen Hughes yazar Laura Flander'in "Bush'un Kadınları' başlıklı kitabında" Bush Beyaz Saray'a geçince Karen dünyanın en güçlü kadını oldu."diye yazıyor. Başkan Bush ve eşi Laura'ya en yakın kişi, 'Başkanın Sırdaşı' diye tanınan Hughes seçimlerden sonra bir süre Beyaz Saray'da danışmanlık yaptıktan sonra Houston'a ailesi yanına döndüğünde, Bush'un çağrısı üzerine tekrar Washington'a gelip Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice'ın müsteşarlığını üslendi. Hughes "Bakanlıkta Halk Diplomasisi' dairesini kurdum. Bu daire özellikle müslüman alemine Amerikan politikasını, Başkan Bush'un konuşmalarını ana kaynaktan sunmak, öğrenci mübadelesi, gençlik programları, yaz kampları düzenlenmesi, insan haklarını ve özgürlüğü yaymak, terör ve zulümle mücadeleyi içeriyor. Ayrıca bakanlık içinde 'Terorizme Karşı Haberleşme Merkezi" kurduk. İslam dünyasını iyi tanıyan kıdemli profesyoneller ülkeler arsında yakınlaşmayı sağlamakla görevli.

840 milyon dolarlı bu daire bakanlığın en önemli dairesi konumunda. Türkiye, Pakistan ve Mısır'da yaz kampları düzenledik. Türkiye'de kızlar için basketbol kampaları açtık, bir Amerika'lı yüzme hocası gönderdik. Başarılı olduk." diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Amerika'nın yeni 'İmaj Mimarı' Karen Hughes bir soru üzerine "Göreve başladığımda Abu Gharib ve Guantanamo resimleri yayımlandı. Bir resim bin kelimeye bedel, dünyaya anlatmamız çok güç oldu. Ama suçluları cezaevine gönderildi, 10 yıl hapse mahkum oldu çoğu." diye cevapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!