Terör sanığı Türk, Blair’in evine bomba mı koyacaktı?

Güncelleme Tarihi:

Terör sanığı Türk, Blair’in evine bomba mı koyacaktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 17:10

İngiltere’de “Mumbai tarzı” bir terör saldırısı planlamakla suçlanan 26 yaşındaki Londralı Türk Erol İncedal’ın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Londra Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, İncedal’a ‘terör eylemi düzenleme hazırlığında olma’ ve ‘bomba yapımı ile ilgili belgeler bulundurma’ suçlamaları yöneltildi. Savcının, İncedal’ın hedefinde İngiltere’nin eski başbakanı Tony Blair’in olma ihtimalini de değerlendirdiği bugünkü duruşmada ortaya çıktı.

Savcı Richard Whittam açılış konuşmasında İncedal’ın terör eylemleri gerçekleştirmek için yurt dışından kişilerle iletişime geçtiğini tespit ettiklerini belirtti ve “Savcılık bu şahsın, önemli bir kişiye ya da 2008 yılında Mumbai’de olduğu gibi geniş kitlelere karşı bir ya da birden fazla terör eylemi planlamakta olduğuna inanıyor” dedi.

Terör sanığı Türk, Blair’in evine bomba mı koyacaktı

Tony-Cherie Blair çifti

Haberin Devamı

HEDEF BLAIR MİYDİ?

Savcı Whittam, İncedal’ın Mercedes marka siyah otomobilinde yaptıkları arama sonucunda İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’ın ev adresinin yazılı olduğu bir kağıt bulduklarını açıkladı.

Whittam, “Biz İncedal’ın gerçekleştirmek istediği terör eyleminin metodolojisine ya da kimi hedef alacağına karar verdiğini söylemiyoruz. Ancak mahkemeye dava boyunca sunacağımız kanıtlar ışığında bulunan bu adresin öneminin anlaşılacağını umuyoruz” diye konuştu.

Whittam, İncedal’ın otomobilinde bulunan bir hafıza kartında da “Bomba Yapımı” başlıklı bir belge bulunduğunu söyledi. Sanık İncedal ise kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

İNGİLİZ BASINININ KISMİ ZAFERİ

Erol İncedal geçen yıl tutuklanmış ancak yetkililer “konu milli güvenliği ilgilendirdiği için” şüphelinin kimliğini basına açıklamayı reddetmişti. İsmi “AB” olarak belirtilen İncedal’ın sadece yaşı, Türk uyruklu olduğu ve terör eylemi planlamakla suçlandığı açıklanmıştı.

Şüphelinin yargılanma sürecinin de basından gizli olarak gerçekleştirileceğinin açıklanmasından sonra ise İngiliz gazeteleri duruma tepki göstermiş, bunun üzerine yargıçlar davanın bazı bölümlerinin seçilmiş basın organlarına açılmasına izin vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!