Terör mağdurundan teröre reklamlı tepki

Güncelleme Tarihi:

Terör mağdurundan teröre reklamlı tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 18:13

Londra'da 2005 yılında gerçekleşen terör saldırılarında ağır yaralanan 31 yaşındaki Louise Barry, ülkesi Avustralya’nın, Irak Savaşı’ndaki askerlerini çekmesi için bir televizyon reklamı çekti.

Haberin Devamı

Reklam filminde Avustralya Başbakanı John Howard'a seslenen genç kadın, “Başbakan, bizi bu çıkmaza siz soktunuz ve bizleri oradan kurtarmak da yine sizin göreviniz” diye konuştu.

Louise Barry, Londra'yı kana bulayan 7 Temmuz terör saldırılarından sağ olarak kurtulan birkaç şanslı insandan biri. Tavistock Square'de iki katlı bir otobüsü havaya uçuran intihar bombacısının hedefi olduğunda yeniden yaşama dönmesinden endişe ediliyordu. Bombalı saldırı sonucu boynu kırılan ve bacakları şarapnel parçalarıyla tanınmaz hale gelen Louise Barry, geçirdiği 6 kritik ameliyat ardından yaşama döndü. Avustralyalı Barry, yaşamını cehenneme çeviren o saldırının nedeni olarak gördüğü Irak Savaşı'na ‘Dur' demek için kolları sıvadı. İngiltere tarihinin kara günü olarak anılacak olan Londra terör saldırılarının ikinci yıldönümünde dünyanın karşısına çıkan Barry, hazırladığı reklam filmiyle dünya liderlerine önemli bir mesaj veriyor.

Haberin Devamı

Louise Barry, hazırladığı 25 saniyelik televizyon filminde Avustralya Başbakanı John Howard'dan, Irak’taki askerleri geri çekmesini istiyor. Barry, 2005’teki saldırının hemen ardından ölüm kalım savaşı verdiği Londra’daki hastanede Başbakan Howard tarafından ziyaret edilmişti. Barry, bugün sorduğu soruyu o gün de Başbakan’a iletmiş ancak iki yıldan bu yana bir cevap alamamıştı.
Terör yaralarını sarmakta zorlanan Barry, şimdi sorularını çok daha farklı bir yöntemle, bir televizyon reklamı aracılığıyla soruyor. Barry, Başbakan Howard’a hitaben hazırladığı filmde bakın neler söylüyor:
“İki yıl önce Londra’daki işime gitmek için otobüse binmiştim. Bir intihar bombacısının saldırısıyla havaya uçtum. Bu olaylar bana çok kötü hatıralar bıraktı. Geleceğimizden çok endişe ediyorum. Bu yüzden bu reklamı hazırladım. Irak Savaşı’na girmemizin nedeni daha güvenli hale gelmek değil miydi? Kendimizi tehlikeden korumak değil miydi? Ben bir uzman değilim ve cevapları da bilmiyorum. Ancak ben terörün gerçekte nelere mal olduğunu çok iyi biliyorum. İki yıl sonra, yine aynı soruyu sorma ihtiyacı duyuyorum. Sayın Howard, hala sürmekte olan bu terör saldırılarının, hiç değilse bir kısmının, Irak’ta bulunmamızla bir ilgisi olabilir mi? Açıkça görülüyor ki durum daha iyiye gitmiyor. Benim başıma gelenlerin diğer Avustralyalılar’ın ya da diğer insanların başına gelmesini istemiyorum. Başbakan, bizi bu çıkmaza siz soktunuz ve bizleri oradan kurtarmak da yine sizin göreviniz. Bu, kendimi biraz daha güvenli hissetmeme sebep olacak.”

Haberin Devamı

Avustralya’da büyük yankı uyandıran reklam filmi bu hafta başından itibaren televizyonlarda yayınlanmaya başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!