Terör dalgası

Güncelleme Tarihi:

Terör dalgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 23:42

Mısır, Somali, Nijerya ve Yemen bombalı saldırılara hedef oldu. En az 93 kişi hayatını kaybetti. Mısır’da bir katedral, Yemen’de bir askeri üsse saldırı gerçekleştirildi. Somali’de bir limanın yakınlarında bomba yüklü kamyon infilak ettirildi. Nijerya’da iki çocuk pazar yerinde kendilerini patlattı.  

Haberin Devamı

AFRİKA ve Ortadoğu’da gerçekleşen terör saldırılarında önceki gün ve dün en az 158 kişi hayatını kaybetti. Suudi Arabistan’ın güneyinde yer alan Yemen’in Aden kentinde önceki gün askeri bir üsse sızan intihar eylemcisinin üzerindeki bombaları patlatması sonucu 48 asker öldü, 29’u yaralandı. Saldırı, askerler maaşlarını almak üzere sırada beklerken gerçekleşti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ’ın Yemen kolu üstlendi. Yemen’de Şii Husi milisleriyle, Suudi Arabistan destekli Yemen ordusu arasında savaş yaşanıyor. Ülkede etkin olan El Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütleri de zaman zaman saldırılar da bulunuyor.

KATEDRALDE KATLİAM

Mısır’ın başkenti Kahire’de ise dün son yıllarda Hıristiyanlara yönelik en kanlı eylem oldu. Hıristiyan Kıptilerin St. Mark Katedrali önünde meydana gelen bombalı saldırıda en az 25 kişi öldü, 49 kişi yaralandı. Saldırının TNT yapımı bir patlayıcıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Pazar ayini sırasında gerçekleşen saldırıyı üstlenen olmadı. ancak ülkede daha önce radikal cihatçı grupların Hıristiyan azınlığın hedef aldığı eylemleri olmuştu.

Haberin Devamı

BOMBA YÜKLÜ KAMYON

Somali’de ise bomba yüklü kamyonla saldırı yapıldı. Çoğu sivil en 29 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Saldırı başkent Mogadişu’daki bir limanın yakınlarında oldu. Saldırı El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü üstlendi. Eş Şebab hedeflerinin liman yakınlarındaki bir askeri üs olduğunu iddia etti. Fransız haber ajansı AFP, saldırının boyutunun Somali’deki önceki eylemlere kıyasla büyük olduğunu bildirdi.

ŞÜPHELİ BOKO HARAM

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Maiduguri kasabasında pazar yerine yönelik başşüpheli Boko Haram’ın olduğu iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 56 kişi yaşamını yitirirken, 117 kişi de yaralandı. Fransız haber ajansına konuşan yerel bir milis gücü üyesi Abdülkerim Jabo, intihar bombacılarının 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğu olduğunu söyledi. Kızların çekçek adı verilen araçtan inerek önünden geçtiğini söyleyen Jabo, “En küçük bir duygu işareti göstermediler. Onlardan biriyle konuşmaya çalıştım ama cevap vermedi. Annelerini aradıklarını düşündüm. Bir tanesi, kümes hayvanı satıcılarının olduğu yere gitti ve üzerindeki bombaları patlattı” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!