Tenisçilerin babası rakipleri uyuşturmuş

Güncelleme Tarihi:

Tenisçilerin babası rakipleri uyuşturmuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2006 00:00

Fransa’da tenisçi olan çocuklarının rakiplerini uyku ilacıyla sersemlettiği iddia edilen emekli albay baba, bir tenisçinin kaza yaparak ölümüne yol açmakla suçlanıyor. 2000 - 2003 arasında, 27 tenisçiye ilaç verdiği tespit edilen Christophe Fauviau adlı baba, 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Albay Fauviau, çocuklarının kazanmasını garantiye almak için rakiplerinin içeceklerine ilaç koyarak maçta sersemlemelerini sağlıyordu. Ancak bu taktik bir gün faciayla sonuçlandı. Fauviau’nun suyuna uyku getiren antidepresan ilaç attığı bir genç, maçtan sonra eve dönerken otomobilinin kontrolünü kaybederek yaptığı kazada öldü.

Fauviau’nun bugün 15 yaşında olan kızı Valentine, babasının yardımına ihtiyaç duymadan gelecek vaat eden bir yıldız olarak görülüyor. Oğlu Maxime ise 18 yaşında ve hırslı bir tenisçi olmakla birlikte kızkardeşi kadar yetenekli değil.

Maxime ile maçı olan genç bir tenisçinin, Fauviau’yu kendine ait su şişesinin yanında görünce şüphelenmesiyle olay açığa çıktı. Ertesi gün Maxime’in finaldeki rakibi maçtan sonra hastalandı ve birkaç gün hastanede yattı. Suyuna yapılan testlerde aşırı uyku veren bir depresan olan Temesta tespit edildi. 3 Temmuz 2003’te, Maxime ile maç yapan Alexandre Lagardere, bitkin olduğunu söyleyerek oyunu bıraktı. Lagardere eve giderken otomobili yoldan çıktı ve öldü. Otopside, vücudunda Temesta bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!